Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Automatizálás

FANUC – Műszaki támogatás

Cikksorozat – A FANUC és az MM Műszaki Magazin új sorozatában az ipari robotok, vezérlők, valamint a szerszámgépek kiválasztásához, használatához, szervizeléséhez adunk tippeket, információkat, valamint a hatékonyságot is növelő képzésekbe kapunk betekintést szakértők közreműködésével.

Az első részben a műszaki támogatáson belül a karbantartás fontosságáról és az alkatrészellátásról beszélünk Mihalik Zsolttal After Sales Team Leaderrel:

„A FANUC-nál a szerviz támogatás több részből áll: a megelőző és ütemezett karbantartásból, melyet 3 divízió szolgál ki. A robotszerviz mely 10 főből, a CNC, megmunkálóközpont (Robodrill) és fröccsöntőgép (RoboShot) szerviz, mely 6 főből, és végül a huzalszikra (Robocut) szerviz csapat mely pedig 3 főből áll”.

Szerszámgépek és robotok gyors és megbízható javítása

Annak érdekében, hogy a gépek a lehető leghosszabb ideig működjenek, a FANUC Szervizközpont teljes körű szervizt biztosít európai és magyarországi pótalkatrész-készlettel, még a 25 évesnél régebbi gépekhez is, más szolgáltatásokat pedig, beleértve a teljes átvizsgálást, a nagyjavítást és felújítást, a szoftverek felülvizsgálatát és frissítését, valamint a megelőző ellenőrzéseket, ISO-tanúsítással és 12 hónapos FANUC garanciával nyújtják.

„A szerviz kiszállások alkalmával a szervizmérnök kollégák az előzetes hibafeltárás alapján, minden olyan alkatrészt magukkal visznek a szervizre, ami a meghibásodást okozhatja, ezáltal lerövidíthető a javításhoz szükséges idő, elkerülhető a többszöri kiszállás, és az ezzel járó állásidők, nem várt költségek.”

– emelte ki Zsolt.

A FANUC Javítóközpont az elektromos alkatrészek szinte egészét képes javítani és felújítani. A centralizált OEM javítási szolgáltatásokat nyújtó luxemburgi központ stratégiai elhelyezkedése csökkenti az Európán belüli szállítási időket, így a 24 órán belüli javítást, teljes körű alkatrészkészlete és a legkorszerűbb vizsgáló- és javítóberendezések alapján garantálja.

Megelőző karbantartás

A FANUC ütemezett karbantartása az eszközök állapotának gépgyártó általi felügyeletét jelenti, biztosítva a magas rendelkezésre állást és a tervezhető javításokat– így hosszú távon költségmegtakarítást jelent. A gép teljes élettartamon keresztül történő felügyelete megbízhatóan jelzi előre a meghibásodásokat, jóval azelőtt, hogy a hibák leálláshoz vezethetnének.

A gépek élettartamának meghosszabbítása és a maximális kihasználtság biztosítása érdekében rendszeres időközönként egy ütemezett karbantartást kell beiktatni. A FANUC szerviz minden gépre kidolgozott karbantartási programja és megelőző karbantartási szerződései segítenek a megvalósításban, csökkentve ezzel az állásidőt, és biztosítva a gépek folyamatos működését.

Reaktív szervizek

A meghibásodások esetén fellépő állásidő minimálisra csökkentése érdekében a FANUC Szerviz, minden divíziója külön elérhetőséget biztosít a szerviztámogatás igénybevételére, így garantálva a magasan képzett helyi szakembereik által végzett távolsági segítségnyújtást, gyors kiszállást és javítást. Zsolt hangsúlyozta, hogy

„Szerződött partnereinknek díjmentesen biztosítunk meghibásodás esetén garantált reakcióidőt, ezzel is csökkentve a nem tervezett állásidőt.” 

Nagy Zsolt, a FANUC Hungary szerviz vezetője hozzátette:

Ügyfeleink elvárásai alapján mondhatom, hogy jelenleg Magyarországon prémium minőségű ipari robotot vagy megmunkáló gépet értékesíteni, kizárólag lokális szerviz támogatás biztosítása mellett lehet. Alap elvárás a FANUC cég magyarországi irodája felé, hogy gyártói szintű szerviz támogatást biztosítsunk a gépeink felhasználói számára.

Ügyfeleink elégedettségének a kulcsa, hogy gyorsan és rugalmasan tudjuk kezelni a felmerülő igényeiket, legyen szó felhasználói képzésekről, megelőző karbantartásról vagy helyszíni gépjavításról. Ezt bizonyítja a 25 éves tartalék alkatrész biztosítás is.

Hogyan működik a csapata, milyen szervezeti egységekben dolgoznak?

A FANUC által gyártott gépek 5 fő csoportba sorolhatók: ipari robotok, CNC vezérlések, Robocut huzalszikra forgácsoló gépek, Robodrill megmunkáló központok és Roboshot műanyag fröccsöntő gépek. A szervizmérnök kollégáink három csapatban dolgoznak, olyan felosztásban, hogy egy kolléga maximum 2 géptípusra specializálódik. Úgy gondolom, hogy így biztosítható a magas szintű szaktudás minden telepített FANUC berendezéshez.

2008-ban első robotszervizes volt Magyarországon, az elmúlt bő évtizedben miben változott feladatuk?

Úgy gondolom, hogy a feladatunk és a céljaink változatlanok: biztosítjuk az Ügyfeleink számára a termelő FANUC berendezések szerviz támogatását. A kezdetek kezdetén a cseh FANUC iroda támogatásával kezdtük meg a munkát. Ahogy nőtt a telepített gépek száma úgy bővült a csapatunk és vettük át a feladatokat Csehországból, így lettünk néhány éven belül teljesen független iroda. Nagy büszkeséggel tölt el, hogy mára Európa egyik meghatározó FANUC képviseleteként tekint ránk az anyavállalat.

Műszaki támogatás

Szerviz, karbantartás

  • CNC, Robodrill, Roboshot, Lézer: cnc@fanuc.hu
  • Robot: robot@fanuc.hu
  • Robocut: robocut@fanuc.hu

Pótalkatrészek, alkatrészjavítás: info@fanuc.hu

Képzések: training@fanuc.hu

Központi telefonszám: +36 23 884 200

FANUC Hungary Kft. Torbágy utca 7. Törökbálint • H-2045

https://one.fanuc.eu/muszakitamogatas

Hirdetés

További cikkek a témában