Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Gépipar

Akár 7000 fokos forgómozgások a twisterband HD lánccal

Forgassa biztonságosan és zavartalanul az energia-, adat- és közegszállításhoz használt kábeleket és tömlőket

Az igus azért fejlesztette ki a twisterband HD láncot, hogy még forgómozgások közben is biztonságosan és megbízhatóan lehessen vezetni a kábeleket és a tömlőket. A kis tömegű energialánc nagyon stabil, könnyen megtölthető, és még az akár másodpercenként 180 fokos forgási sebességeket is kibírja. A lánc a saját tengelye körül forog. A sorozat hosszú élettartamának köszönhetően, az igus most két további mérettel egészítette ki a twisterband HD termékcsaládját. Ezek az új méretek kifejezetten a rendkívül kis beszerelési helyeken való használatra készültek.

A nagy forgási sebességek és a kicsi beszerelési helyek azzal járnak, hogy az energiakábelek, az adatkábelek és a tömlők meglehetősen nagy igénybevételnek vannak kitéve. Különösen a kicsi beszerelési helyek, pl. a szerszámgépek esetében van szükség kompakt és megbízható megoldásokra, ezért az igus két új mérettel egészítette ki a twisterband HD sorozatot. Ezt az energiaellátó sorozatot már sikerrel használjak a famegmunkáló gépekben, valamint az autóipar területén használt munkadarab-pozicionálókban. A twisterband segítségével a rendkívül kis helyeken a vízszintes síkban akár 7000 fokos, a függőleges síkban pedig akár 3000 fokos forgómozgásokra van lehetőség, még akár másodpercenként 180 fokos sebesség mellett is. Ez lehetővé teszi a csúszógyűrűk kiváltását korlátozott forgásszög esetén. Különböző közegeket szállító vezetékek és buszkábelek, vagy akár folyadékok is egyszerűen, költséghatékonyan és zavartalanul vezethetők egyetlen rendszer segítségével. Az új méretek kompakt belső magassága 11, ill. 18 milliméter: ez optimális a pl. forgóasztalokon vagy robotokon található, nagyon kicsi beszerelési helyek esetében.

Nagy szilárdság a speciális műszaki tervezési jellemzőknek köszönhetően

A twisterband HD nagyon karcsú kivitelű, könnyű és szorosan a saját forgástengelye köré csavarható. Az energialánc különálló lánctagokból áll, amelyek csapos-kampós szerkezettel akaszthatók egymásba. Ennek köszönhetően garantálható egy adott hajlítási sugár, ugyanakkor javul a stabilitás is. Ez az energiaellátó megoldás karbantartást nem igénylő tribo-polimerekből készül, amelyekbe üvegszál-erősítésű anyagot használtak fel. Ennek eredményeként a twisterband HD hosszabb élettartamú. A masszív energialánc az igus 3800 négyzetméteres saját tesztlaborjában is bizonyította hosszú élettartamát. A mozgásra tervezett chainflex kábelekkel együtt a twisterband HD nagyon hosszú élettartamot ért el a tesztek során. Moduláris felépítésének köszönhetően ez az energiaellátó rendszer igény szerint hosszabbítható és rövidíthető. A kábelek könnyen behelyezhetők a megvezető rendszerbe, és bármikor kicserélhetők vagy meghosszabbíthatók. Ez további előny a csúszógyűrűkkel szemben. A twisterband HD sorozat jelenleg közvetlenül raktárról összesen négy méretben kapható, amelyek külső átmérője 140 és 500 milliméter közötti.

További információk: https://www.igus.hu/info/n19-twisterband-hd

Hirdetés

További cikkek a témában