Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Gépipar

XLASE fiber lézergépek

HSG-XLASE  A Signdepot Europe Kft. 13 éve változatlanul két ágazatra specializálódva kereskedelmi tevékenységet folytat. A két ágazat a reklámgrafikai berendezések, valamint a lézeres gravírozó- és vágóberendezések.

A lézerberendezéseket tekintve a HSG márka hivatalos képviseleti jogát kaptuk meg 2010-ben. A kb. 10 év alatt több száz CO2 lézergépet szállítottunk különféle, elsősorban könnyűipari megoldásra. – tudjuk meg Szabó Zsombortól, a cég ügyvezetőjétől.

MM: Mely iparágak képviselői tartoznak ügyfeleik közé?

Sz.Zs.: A CO2 lézergépek által elért sikerek, tapasztalat és infrastruktúránk kikövezett útként segített 2016-ban, mikor is elindítottuk a HSG fiber lézervágógépek forgalmazását. Az ipari lézergépek esetében fémmegmunkálással foglalkozó társaságok, ezen belül kis és közepes méretű vállalkozások a célcsoport, mivel az ajánlat csomagunkkal ezen a téren tudunk a legjobban érvényesülni. A gépeink műszaki tartalma és ára, valamint a vállalt szolgáltatásaink és a pénzügyi finanszírozás is mind kiváló megoldást nyújt e partnereink számára, akik fejlődést szeretnének elérni kevésbé kockázatos költségek mellett, de egy megbízható stabil beszállítóval. Az ügyfeleink a fiber lézereinkkel acél és alumínium alkatrészeket vágnak, lemezeket, csöveket, zártszelvényeket, melyeket előzőleg kézi berendezésekkel munkáltak meg. A reklámgrafikai gépek és a kisebb CO2 lézereken belül a gravírozógépek esetén rendkívül széles skálán mozog a célcsoportunk köre. Gépeinket használják üzletsorok kis boltjaiban, műszaki egyetemeken oktatási célra, valamint gyártóvállalatoknál több műszakos munkarendben is.

MM: Hogyan kerültek kapcsolatba az XLASE gépeivel, mióta értékesítik azokat?

Sz.Zs.: A HSG-t megelőzően a lézergépek területén különböző márkákkal foglalkoztunk, majd a szerzett tapasztalatok és a piaci igények miatt úgy döntöttünk, hogy egy komoly, de a céljainknak és értékrendünknek megfelelő stabil beszállítót keresünk. Célzottan kerestük a megfelelő partnert és meg is találtuk a HSG-ben 2010-ben. Először felfigyeltünk a HSG európai jelenlétére, valamint arra, hogy az országunkban még nincs szerződéses képviselete. Sokak számára kérdéses, hogy HSG vagy XLASE a gépeink neve. A HSG a gyártó és a gépek eredeti márkaneve. Az erősödő európai értékesítést látva a kínai gyár úgy döntött, hogy kiszervezi a márkaépítési, hálózatépítési feladatokat egy saját tulajdonú német leányvállalat számára. Ezzel a lépéssel még közelebb kerül a HSG az európai igényekhez, hiszen az XLASE GmbH és német vezetőik által, a konkrét EU igényeket közelebbről ismerve az EU piaci igényeknek még megfelelőbb gépeket szállíthatnak. 2018-ban alapult az új központ Hamburgban és innentől a XLASE márkanéven kerülnek értékesítésre a HSG berendezések az EU-ban. A névváltozás tehát még viszonylag új, kb 2 éves, ezért az XLASE márkanév mellett párhuzamosan néhol megjelenik a HSG név is, hogy a márkaépítés átfedésben, probléma mentesen történjen. A gépeket tekintve, műszaki értelemben a HSG és XLASE gépek 95%-ban azonosak, néhány típusnál az XLASE bizonyos hozzáadott értékekkel rendelkezik, pl. adott EU irányelvek betartása érdekében a burkolat vagy infrasorompó más kialakítású.


Sokak számára kérdéses, hogy HSG vagy XLASE a gépeink neve. A HSG a gyártó és a gépek eredeti márkaneve. 2018-ban alapult az új központ Hamburgban és innentől a XLASE márkanéven kerülnek értékesítésre a HSG berendezések az EU-ban.


MM: Hogyan látja a lézervágás technológiai fejlődését, mennyire terjedtek el hazánkban a Fiber lézerek?

Sz.Zs.: A lézeres vágás technológiák közül kétségtelenül a fiber lézerek jelentik a legmodernebb megoldást a fémek vágására ha változatos anyagvastagságokkal rugalmasan, gyorsan és szinte sorja mentesen kell vágni. A fiber technológia az utóbbi 10 évben dinamikusan fejlődött és szerencsére ma már sok márka képviseli magát az országban, mely több választási lehetőséget teremt a vásárlóknak, valamint versenyhelyzetet, ami szintén a végfelhasználónak kedvez. Elmondható, hogy a világ összes népszerű márkája (köztük a HSG is) már képviseli magát az országunkban. Az XLASE márka egyre nagyobb bizalmat kap, 2018-ban egy piacvezető márka eladási adataihoz képest több mint kétszer annyi gépet telepítettünk. A 2018-hoz képest a 2019-es év némi visszaesést eredményezett, ami a versenyhelyzetre vezethető vissza, de előjele lehet egy általános gazdasági visszaesésnek is, melyről ma egyre többet beszélnek. Ennek jelei elsősorban a német autógyárak visszaeső pénzügyi mutatóin már látható is. Ettől függetlenül hazánkban egyre több fémmegmunkálással foglalkozó vállalkozás fedezi fel a fiber lézervágásban rejlő fejlődési lehetőségeket.

MM: Milyen típusok vannak az XLASE kínálatában?

Sz.Zs.: Három fő kategória található az XLASE kínálatában: Sík lézervágók, kombinált sík/cső lézervágók valamint csővágó lézergépek. Mind a 3 kategórián belül különböző típusok fedik le a különböző produktivitási és teljesítmény igényeket. A sík lézervágóknál a G3015C (3000x1500mm, fix asztal. 80m/min) a belépő szint 1kW IPG fiber lézerforrással, míg a 15kW-os G6020V (6000x2000mm, asztalváltóval, 198m/min) jelenti a csúcsot. Hozzá kell tennem, a kombinált gépek a legnépszerűbbek a hazánkban. Ennek egyik oka, hogy a kombinált gép ára csupán kb ~20%-al magasabb egy sík lézergép árához képest (legalább is nálunk) és egy teljesértékű kétfunkciós gépet kap az ügyfél. Nincs kompromisszum, nincs átállási idő.  A csővágógépeink esetében pedig a teljesen automata típusok a legnépszerűbbek (TH65, TM65, TS65, TP65S) mely gépek automata szelvényadagolóval rendelkeznek.

Szabó Zsombor, Signdepot Europe Kft. ügyvezető

MM: Mely előnyeit emelné ki a fiber lézer gépeiknek?

Sz.Zs.: A HSG-nél nincs számtalan különböző fémmegmunkáló berendezés és ehhez kapcsolódó különböző divíziók, hanem csak ipari lézervágók fejlesztésére, gyártására fókuszál. Ez a specializáció jellemző ránk is, ez a közös a beszállítónkban és bennünk. Nagykereskedelmi – importőr cégként ajánlhatnánk számtalan egyéb CNC fémipari gépet -melyhez külön figyelem, értékesítés és vásárlás utáni megoldás szükséges- de e helyett csupán néhány fő termékkörre fókuszálunk és abban érvényesülünk és érjük el a céljainkat. A specializációnak köszönhetően az XLASE/HSG lézergépek meglepően magas műszaki színvonalat képviselnek, továbbá az összes gépet építő fődarab neves beszállítóktól érkezik (IPG lézerforrás, Precitec lézerfej, Panasonic szervomotorok, további minőségi alkatrészek) és mind e mellett a gépeink rendkívül kedvező árakkal rendelkeznek. Ehhez társul a cégünk elhivatottsága, hogy csak is az elégedett ügyféllel lehet hosszú távon márkát építeni, ezért a szolgáltatásaink sem maradnak el a gép minőségétől. Ez az ár/érték arány, az egyedi ajánlat csomagunk ami szerintünk előnyt jelent. Mi egy optimális út vagyunk az ügyfeleink számára, melyre bizonyítékul szolgál, hogy a napokban már a 16. fiber lézert telepítjük az országban néhány év alatt és minden egyes ügyfelünk elégedett referenciaként szolgál.

MM: Milyen szolgáltatásokat kínálnak ügyfeleik számára az eladáson kívül?

Sz.Zs.: Az érdeklődés státuszban az ügyfél telephelyén ingyenes tanácsadást végzünk, hogy a legoptimálisabb megoldást szállíthassuk, valamint logisztikai szempontból is felmérjük az adott helyszínt, hogy ne a 6 – 20 tonnás gép leszállításának pillanatában derüljön ki valamilyen helyi hiányosság a telephelyen. Minden gépet csak is „Full Service” keretében értékesítünk. Ez nálunk annyit jelent, hogy az ajánlat végösszege tartalmazza a gépet, vágószoftvert, szállítást, telepítést (akár lerakodást saját daru és nehézgéptelepítő csapattal), megfelelő hardver/szoftver oktatást és vásárlás utáni támogatást. A telepítést és oktatást szakértő szerviztechnikus kollégáink végzik, akik minden évben kötelező továbbképzésekben részesülnek. A telepítést követően sem engedjük el az ügyfelünk kezét, a szerződésünkben 5 évig vállaljuk a gép szervizelését, valamint utána is 1-2 napos kiszállással végezzük a probléma elhárítást ha szükséges. Szerencsére a vásárlás utáni javítás igény elenyésző, ez a tapasztalat az eddig eladott gépeink esetében. A kopóalkatrészeket készleten tartjuk, különlegesebb alkatrészeket rendeljük.

www.signdepot.hu 

Hirdetés

További cikkek a témában