Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

3D technológia

Az igus 3D-nyomtatási szolgáltatása: Kopásálló műanyag alkatrészek mindössze 3 nap alatt!

A 3D-nyomtatóval készült, beépítésre kész és tartós különleges alkatrészeknek köszönhetően szabadabbá válik a tervezés az autóiparban

Az additív gyártástechnológia eddig ismeretlen mértékű szabadságot és rugalmasságot biztosít a tervezők számára a különleges megoldások kidolgozása során, akár a hatékonyan működő járműalkatrészek fejlesztése terén is. Ha könnyű, tartós és kopásálló alkatrészekre van szükség, az igus 3D-nyomtatási szolgáltatása tökéletes megoldást nyújt. A felhasználók online, mindössze néhány másodperc alatt megrendelhetik az igus tribológiai szempontból optimalizált polimerekből készült egyedi alkatrészeit. Több mint 55 különböző kenésmentes iglidur anyag közül választhat.

Az autóipari cégek fejlesztési részlegeinél a gyors válaszidő és az egyedi tervezés a mindennapi rutin részei. Ennek megfelelően az iparágnak olyan partnerekre van szüksége, akik a lehető leggyorsabban és költséghatékonyan képesek költséghatékony és különleges megoldásokkal szolgálni, akár kis mennyiségekben is. Hiszen az erős verseny uralta autóipari piacon rendkívüli előnyt jelent, ha valaki gyorsan meg tud felelni az új kihívásoknak.

Az igus átfogó 3D-nyomtatási szolgálatatása ideális megoldást nyújt a kopásálló alkatrészek gyors előállítása terén. A motion plastics megoldások szakértője 3D-nyomtatás révén nagyon rövid időn belül és költséghatékonyan képes legyártani a szükséges prototípusokat és tételeket. Az additív gyártástechnológia legnagyobb előnye, hogy a tervező maximális szabadságot élvezhet az alkatrészek megtervezése során anélkül, hogy költséges és lassan legyártott acéleszközökbe kellene beruháznia. Az igus megoldásai rendkívül kopásálló iglidur tribo-polimerekből készülnek. Az igus laboratóriumában lefolytatott tesztek azt mutatják, hogy ezek az anyagok 50-szer jobban bírják a kopást, mint a hagyományos polimerek, és a kopásállóság terén felveszik a versenyt a fröccsöntött alkatrészekkel is. Ráadásul a nyomtatással készült, kopásálló, nagy teljesítményű tribo-polimer alkatrészek könnyűek, és halk mozgást biztosítanak – azaz két további olyan jellemzővel rendelkeznek, amelyek elengedhetetlenek a járműipar számára. Az igus nyomtatással készült megoldásait máris sikerrel alkalmazzák turbófeltöltőkben, pótkeréktartók csapágyaként, a különleges járműgyártásban pedig a mozgáskorlátozottak számára átalakított járművek kézigáz-vezérlőinek a kormánykerékre való felszereléséhez.

A print2mold eljárás szabad anyagválasztást tesz lehetővé

Az igus 3D-nyomtatási szolgáltatásában a felhasználó szabadon választhat a különféle gyártási eljárások közül: alkatrészeit elkészítheti iglidur I3 vagy iglidur I6 tribo-polimerekből lézerszinterezéses eljárással, vagy dönthet az FDM-eljárás mellett is hét különböző szálanyag használatával. Az ideális iglidur anyagból készülő egyedi alkatrészekhez az igus a print2mold eljárást is felkínálja. Nyomtatással elkészítik a különleges megoldáshoz való fröccsöntőszerszámot, majd beteszik a fröccsöntőgépbe. Így a felhasználó szabadon választhat az iglidur anyagok kínálatában található 55 tribo-polimer közül.

Kopásálló alkatrészek rendelése online

A kenésmentes különleges megoldás nagyon egyszerűen elkészíthető: a www.igus.hu/iglidur-designer oldalon indítsa el a 3D-nyomtatási szolgáltatást, töltse fel az alkatrész STEP-fájlját, majd válassza ki a megfelelő anyagot. A gyártás ára (a print2mold eljárás esetében a fröccsöntőszerszám költségeivel), valamint az anyaggal, a pontossági paraméterekkel és a hajlítószilárdsággal kapcsolatos paraméterek online jelennek meg. A megfelelő tribo-polimer kiválasztása után a felhasználó megadhatja a mennyiséget, majd közvetlen árajánlatot kérhet az igustól, illetve megrendelheti az alkatrészeket. Az additív gyártástechnológiával előállított különleges megoldások mindössze 3-5 napon belül el is készülnek. A print2mold eljárás esetében a fröccsöntött megoldások 10 munkanapon belül készek a szállításra.

www.igus.hu

További cikkek a témában