Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Járműtechnika

Lezajlott a 7. Automotive Hungary kiállítás

Tizenöt ország 200 kiállítója vett részt a 7. AUTOMOTIVE HUNGARY Nemzetközi járműipari beszállítói szakkiállításon és a vele egy időben rendezett Autótechnika-Autodiga szakkiállításon.

Az idei rendezvényre 15 ország 200 kiállítója hozta el termékeit, újításait. A négy magyarországi autógyár – az Audi, a Mercedes, az Opel és a Suzuki – mellett a legnagyobb beszállítók és szolgáltatók, valamint állami szervezetek és a szakmái szövetségek voltak jelen. Az AUTOMOTIVE HUNGARY-n és a vele egy időben rendezett Autótechnika-Autodiga szakkiállításon az autógyártás jelentős spektruma jelen volt, a formatervezéstől, a gyártáson át a szervizig.

A kiállításhoz kapcsolódó szakmai programok között a Portfolio és a MAGE Ipar 4.0 konferenciáján: a digitalizáció, a fejlesztési projekt tervezés és megvalósítás valamint a smart factory volt a téma.

Az „Innovatív utakon az autóipar” című konferencián elsősorban az Ipar 4.0 integrálásáról, a szinergiák kihasználásáról, az egyetemi – ipari együttműködésekről, a tudástranszferről és a piacok működéséről esett szó. A rendezvényen többek között hat egyetem képzésért felelős vezetői vitatták meg az iparág és a képzés kapcsolatát. Dr. Hanula Barna, a győri Széchenyi István Egyetem, Audi Hungaria Járműmérnöki Karának dékánja úgy fogalmazott: újra kell gondolni a felsőoktatás céljait.

„Az Audi Hungariával való kapcsolatban is látszik, hogy a konkrét tudás helyett a diákok szemléletmódjának és gondolkodóképességének fejlesztése az igazán fontos

– húzta alá a szakember.

Automotive Hungary

Ugyanitt Dr. Zöldy Máté, a BMGE Közlekedésmérnöki és Járműmérnöki Karának tudományos főmunkatársa azt emelte ki, hogy az oktatási intézményeknek az iparral „folyamatos és értéket kereső kapcsolatban” kell állniuk.

„Elindult az a folyamat, hogy az egyetemek az iparból hoznak vissza kollégákat, ami segíti a közös gondolkodást a vállalati szférával”

– mondta.

A Pannnon Gazdasági Hálózat – am-LAB Digital Innovation Hub által szervezett konferencián elsősorban a digitalizáció, a mesterséges intelligencia és az autóipar kapcsolatáról, a német autóipar helyzetéről, a nagy autógyártók gondolkodásáról, valamint a robotokkal történő munkavégzésről volt szó.

Tizenhat egyetemi csapat részvételével rendezték a kiállításon a mérnökhallgatók hagyományos versenyét, a Techtogether-t, amelyet idén a Arrabona Racing Team – Széchenyi István Egyetemcsapata nyert. A versenyen rendezett munkaerő-kerekasztal beszélgetésen részvevő egyetemisták a legnagyobb autóipari cégek és beszállítóik, köztük a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. és thyssenkrupp Components Technology Hungary HR-munkatársaitól kérdezhettek.

Másodszor hirdette meg a Hungexpo Zrt. az AUTOMOTIVE HUNGARY Innovációs Termékdíj pályázatot. Idén is számos, rendkívül színvonalas pályázati anyag érkezett a szakmai zsűrihez, melynek tagjai: Kilián Csaba, a MAGE főtitkára, Szammer István az autopro.hu ügyvezetője és dr. Takács János, a GTE elnöke három Nagydíjat és két Különdíjat hirdetett.

Innovációs Nagydíjban részesült

a TRUMPF Hungary Kft. a TruLaser Station 5005 TruDisk Pulse 421 zöld lézeres megmunkáló celláért;

a Varinex Informatikai Zrt. az AUTODESK Fusion 360 újgenerációs terméktervezői platformért;

az ABSOLUT CNC Kft. a Hanwha Precision Machinery kollaboratív robotért.

Különdíjban részesült

a HIGH QUALITY SUPPORT AND CONSULT KFT. az Company Operations System rendszerért;

a PROPRERUS Kft. az Oilex olajfelszedő anyagért.

www.automotivexpo.hu

Hirdetés

További cikkek a témában