Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

kiállítás

EMO körkép – ahogy az M+E látta

Ha páratlan év, akkor EMO. Egy hétig a szakma „krémje” Hannoverbe költözik, hogy megismertesse az európai közönséggel a legújabb trendeket, újításokat, újdonságokat.

EMO körkép

Új Brother Speedio M300X3 függőleges 5 irányú esztergáló funkciós CNC megmunkálóközpont

Természetesen az M+E munkatársai is ellátogattak a kiállításra, íme egy rövid összefoglaló a tapasztalataikról.

Mondják, hogy nincs új a nap alatt….pedig van. Ugyan természetesen továbbra is az Ipar 4.0 és az automatizálásé a főszerep, de mindemellett olyan hasznos és előremutató újítások jelentek meg, melyeket a piaci igények hívtak életre, illetve további piaci igényeket és gyártási lehetőségeket generálnak.

Az új Filtermist F 2+ monitor

Gondolunk itt olyan megoldásokra, mint a Brother újdonsága a Speedio M300X3 5 irányú függőleges megmunkálóközpont, mely a nagyobb asztalméretének és megnövelt löketének köszönhetően még nagyobb munkadarabok forgácsolására képes. Vagy a Speedio F600X1 fixasztalos gép, mely nagyobb merevsége révén még jobb megmunkálási képességekkel bír.

A Brother újdonsága a saját fejlesztésű adagoló rendszer, mely a BV7-870 névre hallgat. Ez egy egyszerű megoldás az automata adagolásra, mely opcióként kérhető a Speedio S500X1 és az új M200X2 megmunkálóközpontokhoz. Hamarosan a teljes Speedio sorozathoz elérhető válaszható opcióként.

A ROMI az EMO-n mutatta be az új GL sorozatot: ez egy az új ferdeágyas eszterga-család, melyben újdonságként megjelenik a beépített motororsó, illetve elérhető lesz hajtott szerszámmal, Y tengellyel és ellenorsóval is. További opció: a programozható szegnyereg és báb… Két új i-HMI érintőképernyős Fanuc vezérlővel rendelhető, verziótól függően.

A Mitsubishi bemutatta az új vezérlős tömbös szikraforgácsolóját. A népszerű új D-Cubes vezérlőnek köszönhetően minden lényeges műveleti státusz és az üzemeltetési ciklus előhívható egy érintésre, a gép összekapcsolható meglévő termelés irányító és analizáló rendszerekkel, a „Job Planner” munka ütemező lehetővé teszi, hogy egyszerűen előre vegyük a sürgős munkákat, automatikusan elmentve a félbeszakított munka paramétereit, így az később folytatható azonnal a félbeszakítási ponttól!

Újdonság: a Brother saját fejlesztésű BV7-870 adagoló rendszere

A FUJI Smart Wing – Compact Multijoint Robot egy egyszerű megoldás az automatizálásra: könnyű a beállítása, nem igényel betanítást a feladat megadása. Vékony kar-felépítése révén a finom mozgásos feladatok is megoldhatóak vele.

A Filterimist olajköd elszívók házatájáról is érkezett újdonság: az F Monitor 2+. Így akár egy applikáció segítségével is nyomon követhető az elszívó rendszer állapota, melynek köszönhető ellenőrizhető a megfelelő működés, illetve látható, ha beavatkozás szükséges!

A Nakamura-Tome az EMO-n mutatta be a JX-250 multifunkcionális esztergagépét! Főbb információk a gépről: a világ legkisebb multifunkciós esztergáló- és maróorsójával rendelkezik, jobb és baloldali Y tengelyes revolverfej, az orsók közötti távolság 1.850 mm, akár 120-as szerszámtár, a bal és jobb oldalon szimultán megmunkálás, nagy merevségű gépágy jellemzik: 25.000 kg.

Általánosságban elmondható, hogy az idei EMO hozta az elvártakat: újdonságok is akadtak bőven, és egyre természetesebb szerepet kap a robotizálás szinten minden fronton!

www.eszterga.hu

Hirdetés

További cikkek a témában