Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Gépipar

Lamitec – új név a lemezmegmunkálásban

A Lamitec Kft. ugyan nemrég alakult, de a lemeztechnológia területén több évtizedes tapasztalattal rendelkező munkatársainak köszönhetően máris komoly érdeklődés kíséri munkájukat.

A mára tisztán forgácsolástechnikával foglalkozó Ge-Co Kft. által alapított Lamitec Kft., az anyacég jelentette kiváló háttérrel, de immár önállóan vesz részt a lemezmegmunkálással foglalkozó hazai vállalkozások kiszolgálásában.

Főként a hazai beszállítói ipar számára kínálunk elérhető áron, komplex lemezmegmunkálási megoldásokat –kezdi beszélgetésünket Kutnyánszky Tamás a cég vezetője.

„A jövőben növelnünk kell a magas műszaki színvonalú berendezések értékesítését, például a vízvágók és a lézervágók területén. A Lamitec Kft. létrehozásának is az egyik legfőbb célja az volt, hogy a Ge-Co Kft. ügyfeleiből, külön lemezes ügyfélkört építsünk ki, melyre a korábbinál nagyobb figyelmet tudunk fordítani”.

MM: Milyen technológiákat kínálnak?

K.T.: Egyik kiemelt partnerünk az Egyesült Államokban működő Omax, amely vízvágó berendezéseket gyárt. Az ismert német Weinbrenner márkát is mi forgalmazzuk, emögött a cég mögött egyébként a török a Baykal vállalat áll. Azzal, hogy megvásárolták a Weinbrennert, németországi piaci részesedést szereztek. A német licenc alapján gyártott gépeket is kedvelik partnereink. Szintén török beszállító az Akyapak ők hengerítőket és különböző profilhajlítókat gyártanak. A spanyol GEKA gépeit is árusítjuk, ők a fémmegmunkáló területen erősek. Ezek olyan kombinált berendezések, amelyek idomacél vágására, darabolására és lyukasztására alkalmas hidraulikus működtetésű eszközök.

MM: Rajtuk kívül más gépgyártókkal is kapcsolatban állnak?

K.T.: Igen, például jelenleg egy lengyel lézervágó-gyártóval tárgyalunk. A termékportfólió bővítésére azért van szükség, mert nagy termelékenységű integrált gyártósorokat is akarunk leszállítani az ügyfeleinknek. A lézervágóval és a hozzá kapcsolt kiszolgáló egységekkel már komplett cellákat tudunk kialakítani. A gyártásban manapság már nem ritka egy olyan élhajlító berendezés, amelyen automatizált az adagolás és a darablevétel. Az ilyen mértékű automatizált megoldásokat azok az ügyfelek választják, akik nagyon nagy mennyiségben dolgoznak fel lemezalkatrészeket. A gyártási minőség és sebesség biztosítása érdekében vesszük fel a kínálatba a lengyel lézervágó berendezéseket, amelyekkel partnereink biztosítani tudják piaci versenyelőnyüket.

MM: Ügyfeleiknek nyújtott szolgáltatásaik közül melyeket emelné ki?

K.T.: Külön hangsúlyt fektetünk a megfelelő alkatrész utánpótlásra és a fogyóeszközök készleteinek kezelésére, ezért a készlet érték igen magas. Itt említeném meg új Ügyfélportálunkat, melyen online tudnak ügyfeleink alkatrészeket, szolgáltatásokat megrendelni, sőt, valamennyi korábbi munkalap is azonnal visszakereshető. Ezen túl az automatizált lemeztechnológiák bevezetésében is segítséget tudunk nyújtani, ezt a vállalatirányítási szoftverekhez illesztéstől kezdve egészen a gyártósori robotokig rendszerintegrátorként tudjuk kezelni.

Szakmai hátterünkkel és a rendelkezésre álló kiváló munkatársainknak köszönhetően arra számítunk, hogy évről-évre folyamatosan 10%-os növekedéssel tudjuk növelni piaci jelenlétünket a lemezmegmunkáló gépek területén.

www.lamitec.hu

Hirdetés

További cikkek a témában