Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

3D technológia

Döntés előkészítés? Szakmai ismeretek frissítése? Workshop!

Werth 3D méréstechnikai Workshop – október 1-2.

Legyen naprakész a 3D méréstechnika világában!

  • Szeretné megismerni a legfrissebb 3D méréstechnikai újdonságokat?
  • Megnézné saját szemével, hogyan zajlik egy röntgenes mérés?
  • Szeretne meggyőződni az új Creaform lézerszkennerek gyorsaságáról?

Regisztráljon most az október 1-2-i workshopra, és nem marad le mindezekről!

A rendezvény ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött: REGISZTRÁCIÓ

A 3D koordináta méréstechnikával foglalkozó vagy azzal kapcsolatba kerülő szakemberek számára sokszor nem kérdés, hogy miért érdemes részt venni egy színvonalas workshopon. Különféle motiváció hajtja őket, akárcsak naprakészek szeretnének lenni a méréstechnikában, vagy konkrét igény megoldását keresik aktívan. Érkezhetnek olyan cégtől, ami a hiteles mérésekkel új partnereket akar bevonzani, más a selejtet szeretné csökkenteni, megint más a bejövő árut ellenőrizné a lehető leggyorsabban. Olyanok is vannak, akik már tudják, hogy fejlesztik a gépparkjukat, de tájékozódnának a döntés előtt. Nekik szól a Werth Magyarország hagyományos őszi workshopja, ami idén október 1-én és 2-án kerül megrendezésre a Nádas pihenőparkban, négy gyártó csúcskészülékeivel és szoftvereivel, gyakorlati bemutatókkal és előadásokkal fűszerezve.

 A korszerű méréstechnikai eszközök az anyagvizsgálattól a sorozatgyártásban megkívánt minőségellenőrzésig elengedhetetlen részei a gyártó- és feldolgozóipar értékláncának. A Werth Magyarország Kft. hagyományos szakmai napjain a méréstechnika hazai szakértőin kívül idén is nemzetközi szaktekintélyek előadásain keresztül ismerhetjük meg a versenyképességünket meghatározó méréstechnikai innovációkat és trendeket.

Magyarországon a feldolgozóipar töretlen növekedést mutatott az utóbbi években. A magyar ipar teljesítménye azonban 2018 vége óta hektikussá vált – minden hónap statisztikája azon múlik, hogy épp mi történik az autóiparban. Rövid távon a forint gyengülése segítheti az exportot, de érdemes szembenézni azzal a ténnyel, hogy mérsékelt marad az ipari növekedés dinamikája.

Az aranykor végére tudatosan készülő beszállítók tisztában vannak azzal, hogy versenyképességük fenntartásának kulcsa az automatizáció és digitalizáció. A beszállítói szerződésekben egyre hangsúlyosabb a költségnyomás és mind szigorúbbak a minőségi elvárások. Mindkét trend a hatékonyság növelése és a korszerű gyártástechnológia meghonosítása irányába hajtja a cégvezetőket. Kevés azonban, ha ismerjük az előttünk álló utat. Egy friss felmérés adatai szerint a magyar kis- és közepes vállalatok mindössze 13 százaléka számít digitálisan fejlettnek és a kkv-k alig több mint egy százaléka tartozik a nagyon fejlett cégek csoportjába.

 

Mérni, de hogyan?

Egy korszerű méréstechnikai rendszer bevezetése megoldást jelenthet mind a költség-, mind a minőségoldalról érkező elvárások teljesítésére. Nemcsak technológiai ugrást jelent, hanem a beszállítói láncban is átpozícionálhatja a vállalkozást. A méréstechnika azonban folyamatosan fejlődik, hogy lépést tartson és hatékonyan támogassa a világ gyártóipari technológiáit. A legújabb fejlesztések az általános közmegegyezés szerint a szakmai rendezvényen ismerhetők meg a legrövidebb és leghatékonyabb módon. A Werth Magyarország Kft. immár nyolcadik alkalommal megrendezésre kerülő, méréstechnikai projektekkel és gyakorlati bemutatókkal kísért – ráadásul ingyenes – két napos szakmai workshopja kihagyhatatlan esély mindazon gyártócégek számára, amelyek meg akarják tudni, miként hasznosíthatók a korszerű méréstechnikai eljárások saját, valós termelési környezetükben.

A workshop fókuszpontjában idén is a két éllovas gyártó, a Werth és a Creaform újdonságai állnak majd, de természetesen az Aberlink egy gyártásközi mérőkészüléke és a Metrologic mérőszoftvere is szerepet kap. A szakmai napokon bemutatásra kerülő termékek:

  

TomoScope XS CT koordináta-mérőgép

A kompakt kialakításnak köszönhetően rendkívül alacsony helyigényű TomoScope XS koordinátamérő géppel számítógépes tomográfiával készíthetők 3D mérések. A nagy felbontású transzmissziós mikrofókuszos röntgenforrás és az OnTheFly technológia gyors mérések végrehajtását teszi lehetővé, a mérési bizonytalanság minimalizálását pedig a rendkívül pontos légcsapágy-forgótengely is elősegíti. Az alacsony önsúly révén a műanyag, fém vagy többelemes alkatrészek méréséhez egyaránt használható gép szinte bárhová telepíthető. A koordináta mérőgép többek között műanyag, fém és többelemes alkatrészek bevizsgálására használható, így jellemzően a gépjármű-, az orvosi-, a repülőgép- és a műanyagiparban, az öntészetben, valamint az elektronikában kerül alkalmazásra.

ScopeCheck S multiszenzoros koordináta-mérőgép

A rugalmas multiszenzoros koordináta-méréstechnika egyre szélesebb körben használatos, mert az egymáshoz kalibrált optikai és tapintós szenzorok kombinációja kiválóan alkalmazható a komplex munkadarabok átvételi vizsgálatához és gyártásfelügyeletéhez. A ScopeCheck S 3D CNC multiszenzoros koordinátamérő gép új teljesítményszintre emeli a gyártási környezetekben végzett méréseket. A 3D CNC multiszenzoros koordináta-mérőgép (KMG) gyártási környezetekbe és mérőszobában egyaránt elhelyezhető. A mérőgép műanyag csatlakozók és csatlakozóházak, stancolt/hajlított alkatrészek és elektronikus kapcsolások méréséhez éppúgy alkalmazható, mint óraalkatrészek vizsgálatához. Jellemzően az autóiparban, az egészségügyben, a repülőgép- és műanyagiparban, az öntödeiparban, valamint az elektronikában kerül felhasználásra.

 

Creaform HandySCAN BLACK™ hordozható 3D szkenner – valódi hordozhatóság és pontosság a 3D szkennelésben

 A HandySCAN 3D sorozat évek óta a bevált és megbízható 3D szkennerek etalonjának számít. A széria idén debütált harmadik generációját a HandySCAN BLACK™ Elite képviseli, amely 15 évnyi fejlesztői munkát testesíti meg. Amiben még jobbá vált: nagyteljesítményű optikával kiemelkedő szkennelési minőséget biztosít, a nehezen elérhető területeket kiegészítő vonallézerrel éri el, ISO 17025, valamint VDI/VDE 2634 szabvány 3. része szerinti pontosságú, a leggyorsabb mérésekhez 11 lézerszálkereszttet használ, mérési sebessége 1,3 millió pont/mp.

A tervezőmérnökök, illetve a gyártással és mérésekkel foglalkozó szakemberek elvárásai alapján optimalizált szkenner biztosítja fizikai objektumok hatékony és pontos 3D mérését, bárhol. Pontosságát, nagy felbontású és megismételhető mérési eredményeit nem befolyásolja sem a környezet, sem a mozgó alkatrészek, sem a felhasználói szaktudást, egyszóval bármilyen környezeti körülmények között megbízhatóan használható. A felhasználóbarát kezelőfelület és az ergonomikus kialakítás révén a HandySCAN BLACK™ tanulási görbéje rendkívül meredek. Ideális eszköz a minőségbiztosítási és termékfejlesztési alkalmazások számára.

Creaform Go!SCAN SPARK 3D™ – a Creaform leggyorsabb hordozható 3D szkennere

A Creaform világelső a hordozható és automatizált 3D koordinátamérési megoldásokban új mérőgépe a harmadik generációs, szabadalmi oltalom alatt álló, professzionális szintű Go!SCAN SPARK™.

A fehérfényű Go!SCAN SPARK 3D™ segítségével már a termékfejlesztési fázistól hatékonyan mérhetők a komplex geometriák, így már első próbálkozásra tökéletes alkatrészek gyárthatók le. A Go!SCAN SPARK 3D™ előkészítés nélkül képes bármilyen tárgy pontos szkennelésére, és valós idejű mesh megjelenítéssel azonnali eredményeket biztosít a szkennelés során. A Go!SCAN SPARK a gyorsabb működés érdekében négy beépített kamerával, ergonomikus dizájnnal, lehetővé teszi különféle felületek és textúrák  mérését és digitalizálását.

Elsődlegesen termékfejlesztők számára tervezett eszköz, amely a leghatékonyabb fizikai tárgyak 3D szkennelésében – bárhol.

A Metrolog X4 a mérőszoftverek Googleje

A koordináta méréstechnikában a mérőgép mellett a szoftver is fontos szerepet játszik.
A Metrolog X4 az a metrológiai iparban mint a Google az internetes böngészésben.
A fejlesztők megértették, hogy a felhasználók olyan szoftvert akarnak, amely minden alkalmazásban használható, minden mérőkészülékkel működik, egyszerűen értelmezhető formátumban ad eredményeket és fennakadás nélkül működik. A legfrissebb Metrolog X4 szoftver, amely 30 év fejlesztését és tapasztalatát jeleníti meg ilyen.

A Metrolog X4 az egyetlen szoftver, amely közvetlenül képes csatlakozni CNC koordináta mérőgéphez, hordozható mérőkészülékhez, lézeres trackerhez, szkennelő rendszerhez vagy ipari robotcellához, függetlenül a mérő berendezések típusától és gyártási évétől. A többi szoftvernél szükség van bizonyos csatlakozási követelményre, hardver-konfigurációra vagy frissítésre, de a legtöbb esetben ez egyszerűen nem lehetséges. Ma, egy új gép árának töredékéért újraéleszthet szinte bármilyen gyártmányú és típusú koordináta mérőgépet, a legfrissebb szoftverrel, GD&T és CAD funkciókkal; mivel a Metrolog X4, hardveres átalakítás nélkül csatlakoztatható egy koordináta mérőgép CNC-vezérléséhez (pl. egy I++kontrollerhez).

 


Jöjjön el, hogy biztos alapokon nyugvó beszerzési döntéséhez hozzájárulhassunk tudásunkkal és tapasztalatainkkal!

A rendezvény ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött.

WERTH 3D KOORDINÁTA MÉRÉSTECHNIKAI WORKSHOP

Nádas Pihenőpark, 2211 Vasad, Monori út 100. (térképen itt)

2019.október 1-2, mindkét napon 9.00-16.30 óra között

REGISZTRÁCIÓ: www.werth.hu/workshop


 

A 2018-as Werth szakmai napok résztvevőinek véleményei

Balog Zsolt, D&E Laboratory Manager, Grundfos Magyarország Gyártó Kft.

A legtöbbünket a gépek és berendezések gyakorlati felhasználhatósága érdekel, így a rendezvény egyértelmű pozitívuma az, hogy élőben bemutatták a szkennelés folyamatát. Nagyon meggyőző volt az a gyorsasság, ahogy a szkennelt felületek élőben megjelentek.

Menyhárt László, fejlesztőmérnök, Knorr-Bremse Hungária Kft.

Számomra abban rejlik a rendezvény hasznossága, hogy első kézből kaphatok nagyon magas szintű műszaki információkat az élvonalat képviselő fejlesztésekről. A részvétel mindenképpen sokat segít abban, hogy naprakész maradjak a méréstechnikai trendek terén, ami sokat segít a cégen belüli fejlesztések átgondolása kapcsán.

Péter Róbert, méréstechnikai csoportvezető, Rosenberger Magyarország Kft.

Minket a CT érdekelt a legjobban a rendezvényen felsorakoztatott gépek közül. Nagyon hasznosnak bizonyult, hogy élőben megtapasztalhattuk a rendkívül gyors mérések elvégzésének lehetőségét.

Hirdetés

További cikkek a témában