Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Logisztika

Fejlett tároló dobozok az autóiparban

Az autóiparban a megfelelő logisztikai folyamatok felépítése egy összetett feladat. A csúcstechnológiás gépjárműelemek szállítmányozása ugyanis megkívánja a speciális tárolóeszközöket. A csomagolástechnikai vállalatok ezért újabb és újabb megoldásokkal rukkolnak elő a piacon.

Milyen szállítmányozási kihívások léteznek az autóiparban?

Nehéz alkatrészek szállítása: az autóipari gyártás során használt alkatrészek nagyok és nehezek, ezért strapabíró és méretes tárolóládák szükségesek a szállításuk során. A több száz kilogramm súlyú rakományok fuvarozására az olcsó műanyag tárolók nem megfelelők: legtöbbször eltörnek és elrepednek, nem elég masszívak.

Elektronikai alkatrészek szállítása: az autók gyártása során használt elektronikai berendezéseket – például klímarendszerek, kapcsolók tartozékait – védeni kell szállítmányozás során a statikus kisülések ellen is, ezért megfelelően zárható és védett tárolók használhatók.

Teljes körű megoldás: innovatív tárolóeszközök bevezetése

A hatékony szállítmányozás elérésének egy fontos lépése a magas minőségű, az autóipari elvárásokat teljes mértékben kiszolgáló tárolóládák beszerzése. A Schoeller Allibert holland székhelyű vállalat olyan innovatív műanyag csomagolástípusokat gyárt, melyekkel a tárolási problémák könnyűszerrel megoldhatók, a szállítmányozási költségek pedig nagymértékben csökkenthetők.

Miért különlegesek a Schoeller Allibert logisztikai tárolói?

A gépjárműipar különleges igényeire innovatív megoldás például az egyedi fejlesztésű Magnum Optimum® konténercsalád, melyek hasznosítható űrtartalma akár a 700 litert is elérheti, ráadásul nagyon jól szigeteltek. A nagyméretű alkatrészek mellett az autók elektronikai berendezései is védve szállíthatók.

Schoeller Allibert tárolódoboz

A Schoeller Allibert bemutatja a nagymérető FLC konténerek szerkezetét

A gyengébb színvonalú tárolódobozokat sokkal gyakrabban kell cserélni, mint a minőségi műanyagból gyártott modern termékeket. A Schoeller Allibert tárolóláda termékei időtállók, így használatukkal jelentősen visszaszoríthatók a csomagolás költségei. Ráadásul a nagyfoku összecsukhatósági aránynak (több mint 70%) köszönhetően a visszaúton jelentős mennyiségű helyet lehet megspórolni a kamionok szállítóterében.

Schoeller Allibert tárolódoboz

Az összehajtható Magnum Optimum® konténert előszeretettel használják az autóiparban

Az elhasználódott tárolók nem szennyezik a környezetet

Korunk egyik vezető környezetvédelmi problémája a túlzott műanyagfelhasználás. A Schoeller Allibert európai központjaiban azonban újrahasznosító üzemek is működnek, így az amortizálódott tárolókonténerek összegyűjtése után az anyag visszaforgatása is biztosított.

Mindez úgy valósulhat meg, hogy a Schoeller Allibert kiemelkedő a kutatás-fejlesztés területén. A vállalat együtt dolgozik a világ vezető autógyártóival és a termékeket folyamatosan az ipari igényeknek megfelelően fejleszti. A cég ars poeticája, hogy úgy segítse az ügyfeleket innovatív tároló doboz termékekkel, hogy a fenntartható fejlődés szempontjai is érvényesüljenek.

Hirdetés

További cikkek a témában