Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Energetika

Ha az emberek hisznek benne, az európai energiaipar is könnyebben átalakítható lesz

Európa egyik legfontosabb energetikai és innovációs seregszemléje a The Business Booster (TBB) az energiaátállás emberibbé tételét helyezi idén a középpontba.

Az InnoEnergy szervezésében immár hetedszer megrendezett, a fenntartható energiaipari fejlesztésekre szakosodott eseményt a Párizsi Kongresszusi Központban tartják október 3-4. között, amelyre negyven ország több mint 800 küldöttét várják. A startupok, iparági, pénzügyi, politikai döntéshozók és szabályozó testületek képviselőinek részvételével zajló találkozó legfontosabb kérdése, hogy hogyan biztosítható, illetve gyorsítható fel Európában a fenntartható energiagazdálkodásra való áttérés az emberek erőteljesebb bevonásával.

Az energiagazdálkodás és az éghajlatváltozás összefüggéseit csak évtizedes időtávlatokban érdemes elemezni. Az energetikai infrastruktúrák kiépítése, átalakítása hosszú időt vesz igénybe és jelentősköltségekkel jár. A különböző típusú erőművek élettartama több évtized és azok környezeti hatásai szintén hosszú távon velünk maradnak. Ezért bármely stratégiai vizsgálatnak, amely energiagazdálkodási vagy környezeti kérdésekkel kíván foglalkozni, előre kell tekintenie a következő 40-50 évre. A TBB ezért is kiemelten fontos az energetikával foglalkozó szervezetek számára, ahol ebben az évben az energiaátállás emberi oldalának feltérképezése és a folyamatokba való beépítése áll a középpontban. Ennek megfelelően az eseményen, a tervezett és remélt energetikai változások vonatkozásában a résztvevők megvizsgálják a meglévő, továbbá fejleszthető humán készségeket, kompetenciákat, az innovációs – a kreativitásban és sokszínűségben rejlő – lehetőségeket, illetve elemzik a fogyasztói készenlétet, szerepüket.

Az InnoEnergy olyan inspiráló előadókat hívott meg a programba, mint Mary Robinson, Írország első női köztársasági elnöke, az ENSZ éghajlatváltozásért felelős korábbi különleges megbízottja; Lord Deben, az Éghajlatváltozási Bizottság elnöke; François de Rugy, Franciaország államminisztere, valamint környezetvédelmi és szolidáris átmenetért felelős minisztere; Eric Stark Maskin, a Harvard Egyetem közgazdasági Nobel-díjjal kitüntetett professzora; Dr. Cyrus Wadia, a NIKE fenntartható üzletmenetért és innovációért felelős alelnöke; Ambroise Fayolle, az Európai Beruházási Bank alelnöke; illetve Christel Heydemann, a franciaországi Schneider Electric vezérigazgatója.

A technológiai újítás és a szabályozás kulcsfontosságú, de épp ennyire fontos a kreativitás és a sokszínűség, valamint a fogyasztók szerepének elismerése az energiaátállás sikerének szempontjából. Idén ezt az igény állítjuk a fókuszba.

– hangsúlyozta Diego Pavia, az EIT InnoEnergy vezérigazgatója.

Az ez évi The Business Boosteren 150 élvonalbeli, fenntartható energiával kapcsolatos technológia és befektetési lehetőség is megismerhetővé válik. Többek között pár magyar vállalkozás mellett – velük még folynak a tárgyalások a részvételről – az európai Hyperloop-ot megalapozó Hardt, a svéd innovatív akkumulátor gyár, ami a Tesla GigaFactory-val versenyez, vagy a görög startup RecyTrust, amely gamifikációval és jutalmazással tanítja a munkavállalókat a szelektív hulladékgyűjtésre és ezáltal a profittermelésre. A rendezvény egyúttal alkalmat ad arra, hogy a résztvevő vállalkozások bemutathassák ötleteiket a befektetők, iparági képviselők előtt.

A jegyek értékesítése már elkezdődött. Július 31-ig az EARLY BIRD kódot használók 30% kedvezményben részesülnek a jegyek vásárlása során.

További információk: https://www.innoenergy.com/

Kép: thegcindex.com

Hirdetés

További cikkek a témában