Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Digitalizáció

Digitálisan csatlakoztatott csendes esztergálás

A Silent Tools ™ Plus csatlakoztatási lehetőségei az Ipar 4.0 szellemében erősítik a kínálatot

A forgácsolószerszámok és szerszámrendszerek szakértője, a Sandvik Coromant bevezeti a hálózatba kapcsolási funkcionalitást az elismert Silent Tools ™ szerszámtartó-választékában egy fejlett megoldással, amellyel a gyártók közelebb kerülhetnek a digitális megmunkáláshoz és az Ipar 4.0-hoz. Az innováció a vállalat hálózatba kapcsolt megoldásokat tartalmazó CoroPlus® választékában érhető el azon műhelyek számára, amelyek szeretnének lépést tartani a rohamosan fejlődő iparági digitalizációval.

A számos fejlesztés egyike, hogy a nagy kinyúlással végzett belső esztergáláshoz kifejlesztett legfrissebb Silent Tools technológia mostantól beépített hálózati csatlakozási funkciókat kínál a csatlakozóelem részeként. A Silent Tools™ Plus megoldás lehetővé teszi a megmunkálási folyamatból származó adatok összegyűjtését és irányítópultra küldését, így a gépkezelő értékes információkat szerezhet arról, hogy mi történik a karcsú csöves alkatrészek belsejében. Lehetségessé válik például a túl nagy mértékű rezgések vagy felületi minőség veszélybe kerülésének az észlelése. Továbbá, a gépkezelők csökkenthetik a gép azon üzemidejét, amelyet a szerszám nem tölt fogásban.

„A CoroPlus csatlakozási funkcionalitásának és a Silent Tools csillapító technológiának a kombinációja egy olyan megoldást eredményez, amely jól szemlélteti a jövő megmunkálási megoldásainak műszaki képességeit. A beépített hálózati csatlakozási funkciókkal rendelkező Silent Tools Plus csatlakozóelemek az általános CoroPlus-stratégiánkat támogatják, amely lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy hatékonyabban dolgozzanak.” 

– mondta el Åke Axner, a Sandvik Coromant Silent Tools esztergálási csatlakozóelemekkel foglalkozó termékmenedzsere.

Így például a Silent Tools Plus rezgésjelző lehetővé teszi a megmunkálási problémák korai észlelését, a rezgésekkel kapcsolatos olyan problémák elkerülése érdekében, mint a zaj, a rossz felületi minőség és a gyors szerszámkopás. Továbbá a középmagasság beállítási funkciója megjeleníti a forgácsolóél szintjét, így könnyen és gyorsan beállítható a követelményeknek megfelelően. Az eredmény jobb megmunkálási teljesítmény és hosszabb szerszáméltartam.

A Sandvik Coromant Silent Tools választéka a kialakításának köszönhetően minimalizálja a rezgéseket egy a szerszámtestben található előrehangolt csillapítóval, amely egy rugókra függesztett nehéz tömegből áll. Ezen kialakítás több előnnyel is rendelkezik, így a műhelyek növelhetik a fémeltávolítási sebességet, javíthatják a felületi minőséget, a folyamatbiztonságot vagy csökkenthetik a gyártási költségeket.

A Silent Tools ™ Plus eszterga-csatlakozóelem emellett egy új gyorscserés ékzáras csatlakozóval rendelkezik a csatlakozóelem és a forgácsolófej között. Az ennek köszönhető gyors és pontos forgácsolófej-cserék vonzó lehetőséget jelentenek majd a különféle iparágakban tevékenykedő gyártók számára, ideértve a repülőgépipart is az olyan alkatrészek esetén, mint a futóműalkatrészek, valamint az olaj- és gázipart, ahol a hosszú, csöves alkatrészek megmunkálása mindennapos.

További információk: coroplus.sandvikcoromant

Hirdetés

További cikkek a témában