Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Robotika

Hogyan lesz robot a „rohbotból”?

Kis költségű automatizáció az igus műanyag karral és online piactér modelljével.

A megszokott automatizációszolgáltatók által kínált árnál kedvezőbb, alacsony költségű automatizáció, mindössze néhány ezer euróért – éppen ez az, amire a legtöbb felhasználónak szüksége van. A vágyak valóra váltása azonban gyakran nehéz feladatnak bizonyul: Milyen termékek illenek össze? Mennyire hatékony ez a megoldás? Ki segíthet ebben? A 2019-es Hannover Messe kiállításon az igus két új megközelítést mutatott be: Az új 4-, illetve 5-tengelyű „ rohbot ” (a „h” jelentése „félkész”), amely műanyagból készült, továbbá a beszállítók és felhasználók számára kialakított piactér egy modellje.

Az alacsony költségű automatizáció igénybe vételének okai éppen olyan sokrétűek, mint az alkalmazási területek. A gépgyártó társaságok és a robotgyártók egyaránt olyan saját terméket szeretnének előállítani, amely kevés, költséghatékony alkatrészből áll, míg a gyártóüzemek „ félkész ” (vagyis „ rawbot ”) automatizációs rendszereket alkalmaznak, a vezérlőrendszert és az alkatrészeket pedig a saját igényeikre szabják. Ezzel szemben a kisebb vállalkozások beszerelésre kész és könnyen használható rendszereket részesítenek előnyben, számukra az elsődleges szempont a költséghatékonyság. Az igus ezeknek az igényeknek a figyelembevételével alkotta meg az új hardverkomponenseket a „ rohbot ” koncepció keretein belül, valamint egy digitális piacteret bemutató modellt is kidolgozott, amely egyszerűen biztosítja az első lépéseket a költséghatékony automatizáció felé.

Csuklós karok új kivitelben

Az igus ennek a növekvő piacnak kínál alapvető elektromechanikai keretet a „ rohbot ” technológiával, amelyet egy 4- vagy 5-tengelyű robolink csuklós kar, illetve egy delta robot vagy egy karteziánus robot alkot. A moduláris készlet elvének köszönhetően egyéni igényekre szabott és karbantartásmentes robotrendszerek állíthatók össze. Motorok, hajtóművek, elektronika, vezérlőrendszer és grafikus kezelőfelület – Minden szabadon választható ki.

www.igus.hu

Hirdetés

További cikkek a témában