Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Gépipar

Okuma szimultán 5 tengelyes megmunkálóközpont

A Magyarországon a Smartus Zrt. által képviselt Okuma új GENOS M460V-5AX szimultán 5 tengelyes megmunkálóközpontja egy belépő szintű gép áráért biztosítja a legmagasabb megmunkálási minőséget.

 

Az Okuma GENOS M460V-5AX egy belépő szintű szimultán 5 tengelyes megmunkáló központ, amely a magas gyártási minőséget gazdaságos bekerülési és üzemeltetési költségekkel ötvözi. A 600 mm átmérőjű, 400 mm magas és akár 300 kg súlyú munkadarabok megmunkálására is képes CNC szerszámgép számos alkalmazás számára ideális választás. Az új generáció 48 férőhelyes szerszámtárral rendelkezik, így a modell egyben sokoldalúan használható. A 32 férőhelyes szerszámtár kapacitással rendelkező korábbi modell most kivételesen akciós áron érhető el.

Nagy teljesítményű főorsó

A 15 000 rpm fordulatszámú főorsóval felszerelt szerszámgép alkalmazások széles körében biztosít magas termelékenységet. A maximum 22 kW teljesítményű és 199 Nm nyomatékú főorsó a nehezen megmunkálható anyagokat is könnyedén forgácsolja. Öt csapágy szettjét olajköd keni, ezért nem igényel karbantartást. A főorsón keresztüli hűtőfolyadékkal a főorsó zuhanyhűtés funkcióra is képes. A főorsóra hároméves garancia vonatkozik mindenféle műszakbeosztás vagy üzemóra korlátozás nélkül.

Precizitásra tervezve

A szerszámgép szigorú gyártási tűréseket és nagy pontosságot biztosít. A hatékony és pontos bemérés érdekében a megmunkáló központot Renishaw RMP60 mérő-tapintóval szerelték fel. Az X, Y és Z tengelyek abszolút mérőrendszerrel rendelkeznek. A hardver mellett olyan intelligens megoldások fokozzák a gép pontosságát, mint többek között a megmunkálásban keletkező rezgések kiküszöbölésére szolgáló Machining Navi vagy a 5 tengely geometriai hibáinak kompenzálását végző 5-Axis Auto Tuning System. A precizitás növelését célzó rendszereknek köszönhetően a GENOS M460V-5AX 2 µm pozicionálási pontosságot ér el az X, Y és Z tengelyek mentén.

Maximális merevség

A GENOS M460V-5AX fejlesztése során a tervezők a maximális pontosságot, a stabilitást és a megbízhatóságot helyezték előtérbe. Az öntöttvas, portál felépítésű duplaoszlopos vázszerkezet a kategória legmerevebb és legstabilabb gépágyának számít. 8 300 kg összsúlya rendkívül stabil alapot teremt a precíz megmunkáláshoz. A gépágy világszerte több mint 10 000 üzembe helyezett szerszámgépben bizonyítja megbízhatóságát. A kétoldali azonos méretű megtámasztással rendelkező NC-asztal is kiemelkedően merevnek számít a gép által képviselt kategóriában.

Termikus stabilitás

A legnagyobb pontosság eléréséhez nagyban hozzájárul a termikus deformáció kiküszöbölhetősége, amelyre a GENOS M460V-5AX gépnél is alkalmazott Okuma Thermo Friendly Concept rendszere kiváló megoldást nyújt. Ezt az Okuma úgy biztosítja, hogy nagy merevségű öntöttvas alapanyagból szimmetrikus elrendezéssel és doboz rendszerű felépítéssel hőstabil gépvázat alakított ki, amelyet aktív hőkompenzációs rendszerrel egészített ki a vázon és a főorsón, amelyek feladata a kiszámítható módon végbemenő hőtágulás hatásainak kompenzálása.

 

Alapfelszereltség
Szimultán 5 tengely
X-Y-Z mérőléc
5-Axis Auto Tuning automatikus kalibráció
ServoNavi aktív szervo paraméterállítás
Nagy teljesítményű és nagy nyomatékú főorsó
Nagy kapacitású szerszámtár
Nagynyomású és nagy térfogatáramú főorsón keresztüli hűtés
Renishaw RMP60 munkadarab bemérő

 

A legfontosabb technikai paraméterek
Hőstabil portál felépítésű öntvény váz
Direkt hajtású főorsó növelt fordulatszámmal: 50 – 15 000 /perc
Főorsó maximális nyomaték: 199 Nm
Főorsó motor: VAC 22/18,5 kW (10 perc/folyamatos)
Maximális munkadarab méret: Ø 600 × h400
Mozgástartomány (X/Y/Z): 762 × 460 × 460 mm
A tengely: +20 – (-110) fok
C tengely: 360 fok
Gyorsjárat: 40 m/perc az X/Y-tengelyeken és 32 m/perc a Z-tengelyen
Okuma kéttengelyes forgó-billenő asztal, teherbírás: 300 kg, méret: Ø400 mm
42 férőhelyes szerszámtár
Hűtőrendszer: 170 l tartály (feltöltési térfogat: 100 l), 0,25kW szivattyú
Nagy térfogatáramú főorsón keresztüli hűtés: 1,5 MPa / 20 l/perc
Hőstabilizáció a főorsón (TAS-S)
Hőstabilizáció a gépvázon (TAS-C)
CE-jelzés/EMC, IEC megfelelőség
Magasság/szélesség/hosszúság: 2 946 mm × 2 810 mm × 2 740 mm
Tömeg: 8 300 kg

Az OKUMA OSP-P300MA-H 3D-E vezérlőcsomag fő jellemzői
Könnyű kezelhetőség
Program tárhely: 4 GB
Operációs puffer: 2 MB (akár 10 MB-ra növelhető)
Automatikus program előválasztás
Programozható mozgástartomány
3D szimuláció
Ciklusidő csökkentés
Szerszám élettartam figyelés
Automatikus kikapcsolás

Smartus a MACH-TECH-en: A pavilon 208B

www.smartus.hu

www.okuma.eu

Hirdetés

További cikkek a témában