Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Automatizálás

Hatékony kenőanyagok robotok számára

A Klüber Lubrication bemutatja új termékeit az Ipar Napjai 2019 kiállításon az A csarnokban a 101-es standon.

A vállalat főként a robotipar számára kínál kenőanyag-újdonságokat.

Az iparág automatizálása és digitalizálása világszinten évek óta növeli a robotok értékesítési számait. 2020-ban világszerte több mint 550 000 egységet szállítanak le a különböző gyárakba. Összességében több mint hárommillió ipari robotot használnak majd ekkor.

A robotok iránti kereslet legnagyobb része 2017-ben még az autóiparból érkezett, de növekedés figyelhető meg az elektromos, fém-, valamint az élelmiszer- és italgyártó iparban is.

Ezek olyan iparágak, amelyeket a Klüber Lubrication már évtizedek óta ismer, és kenőanyag-megoldásokkal támogat.

Ezért a Klüber Lubrication a robotipar legnagyobb eredeti ipari berendezések gyártóival (OEM) együttműködésben már több éve fejleszt speciális kenőanyagokat nagy teljesítményű hajtóművekhez, gördülőcsapágyakhoz és tömítésekhez. Ezeknek az új, kiváló minőségű, speciális kenőanyagoknak igazodniuk kell az ipari robotok komplex mozgásaihoz, és garantálniuk kell a működési biztonságot, a pozicionálási pontosságot és a kiváló teljesítményt.

Védi a precíziós hajtóművek nagy igénybevételnek kitett súrlódási pontjait

A termékcsalád újdonságai a Klübersynth GE 44-51 és GE 44-52. Mindkét kenőzsírtípust kifejezetten a precíziós hajtóművek olyan nagy terhelésű súrlódási pontjai számára fejlesztették ki, amelyek robotoknál és szerszámgépeknél fordulnak elő. Az élelmiszer-feldolgozó vagy gyógyszeripar gyártási és csomagoló berendezéseinek gyártói vagy üzemeltetői számára a Klüber Lubrication új alternatív terméket kínál H1 minősítéssel és NSF regisztrációval: Klüberfood NH1 94-51.

A gépekkel szemben támasztott szigorú követelmények optimális karbantartást igényelnek

A rövidebb termék életciklusok és az újabb technológiák növelik a gépekkel és berendezésekkel szemben támasztott igényeket. A karbantartó személyzet számára ez azt jelenti, hogy az erőforrásokat – például a munkavállalókat, pótalkatrészeket vagy kenőanyagokat – tervezniük kell annak érdekében, hogy a karbantartási feladatokat kellő időben és gyorsan végrehajthassák.

Itt olyan szoftveres megoldások nyújtanak támogatást, mint például a Klüber Lubrication EfficiencyManager programja. Az üzemeltetők áttekintést kapnak a gyártási folyamat szempontjából releváns gépek, készülékek és felszerelések mindegyikéről. A jelentéseket és riportokat, valamint az elemzéseket, az ellenőrzéseket és a hasonló iratokat a megfelelő géphez igazítva lehet tárolni és dokumentálni. Megfelelően tárolható minden olyan adat, amely a problémamentes gyártási folyamathoz nélkülözhetetlen, mint például a szükséges újrakenésekhez és karbantartásokhoz kapcsolódó információk, a pótalkatrész-beszállítók vagy a raktárkészlet.
A vállalatok ingyenesen használhatják online az EfficiencyManager-t a www.efficiency-manager.comhonlapon vagy mobilalkalmazáson keresztül.

Az Ipar Napjai 2019 rendezvény keretében a látogatóknak az A csarnok/101 E standján lehetőségük nyílik arra, hogy többet megtudjanak az Efficiency Manager, illetve az új kenőanyag-megoldások jellemzőiről.

www.klueber.hu

Hirdetés

További cikkek a témában