Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Automatizálás

Az ABB és az Ericsson a vezeték nélküli automatizálás gyorsításával teszi rugalmasabbá a gyárak működését

Az ABB és az Ericsson, a Hannoveri Ipari Vásáron szándéknyilatkozatot írt alá, amellyel a két fél tovább erősíti a már régóta fennálló kapcsolatát.

Az együttműködési megállapodás felvázolja közös jövő képüket, ahol automatizálással és vezeték nélküli kommunikációval a rugalmas gyártás jövőbeni térnyerésére törekszenek.

Az ABB és az Ericsson megerősítette az irányú elkötelezettségét, hogy felgyorsítja a rugalmas, vezeték nélküli automatizálást támogató ipari ökoszisztéma fejlesztését, amellyel a jövőben teret nyerhetnek a továbbfejlesztett összekapcsolt szolgáltatások, az ipari internet (IoT) és a mesterséges intelligencián alapuló technológiák.

A két fél a 2019. évi Hannoveri Ipari Vásáron szándéknyilatkozatot írt alá, amelyben felvázolják közös jövőképüket az automatizálásra és vezeték nélküli kommunikációra (adatátvitelre) alapozott rugalmas gyártásra vonatkozóan. A két cég együttműködése már az “Ipar 4.0” és az 5. generációs vezeték nélküli hálózatok korát fémjelzi, amelyben az automatizálással és a digitalizálással nagyobb termelékenységet érhetnek el a gyártók.

A szándéknyilatkozat kihangsúlyozza a két fél azon megállapodását, mely szerint folytatni kívánják a már jól megalapozott kutatási együttműködésüket, továbbá fejleszteni kívánják a gyártási folyamatokat és az automatizálást, és új üzleti lehetőségeket kívánnak megnyitni az ipari ökoszisztéma számára.

„Nagy örömünkre szolgál, hogy az 5G technológia korának beköszöntével megújíthatjuk és kiterjeszthetjük partneri együttműködésünket az Ericssonnal. Az ABB vezető szerepe a digitális iparágakban, valamint az Ericsson hálózatok összekapcsolhatósága terén végzett újító munkája együtt új lehetőségeket tár fel az ügyfeleink számára, akik a tevékenységeik digitalizálásával növelhetik termelékenységüket, és javíthatják versenyképességüket.”  

– nyilatkozta Ulrich Spiesshofer, az ABB vezérigazgatója.

„Az Ericsson és az ABB már eddig is szoros együttműködést folytatott az 5G és az ipari internetre alapozott technológiák kutatásában. Ezzel a szándéknyilatkozattal tovább erősítjük partneri együttműködésünket, amelynek célja, hogy felgyorsítsuk az ipari ökoszisztéma fejlesztését, kiaknázzuk a rugalmas automatizálás kínálta lehetőségeket, és feltárjuk az 5G és az Ipar 4.0 kombinálásában rejlő üzleti lehetőségeket.”  

– mondta Börje Ekholm, az Ericsson Elnök-vezérigazgatója.

A két partner már az intelligens gyártási technológiák gyorsított bevezetésén dolgozik, aminek keretében az Ericsson intelligens automatizálási rendszert telepít az észtországi Tallinnban lévő gyártólétesítményeiben.  Ehhez a projekthez az ABB teljesen automatizált flexibilis robotcella-megoldást szállított, amely 5G rádiórendszereket szerel össze az Ericsson számára.

A 2019. évi Hannover Messén az ABB és az Ericsson a legújabb és a leginnovatívabb technológiákat mutatta be. Azt kívánták szemléltetni, hogy a legújabb flexibilis robotokkal, a vezeték nélküli technológiákkal, az 5G-vel, az ipari internettel és a hajtásvezérlési technológiákkal miként segítik elő a “jövő gyára” kiépítését.

További Információk: https://new.abb.com/hu

Hirdetés

További cikkek a témában