Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Gépipar

25 éves a GIMEX-Hidraulika

A győri székhelyű GIMEX-Hidraulika Kft. idén ünnepli 25. évfordulóját. Az önálló márkaként közismert cég ügyvezetőjével, Görcs Annamáriával és hidraulika üzletágvezetőjével, Kiss Richárddal beszélgettünk.

 

Görcs Annamária ügyvezető, cégalapító édesapjától, Görcs Imrétől 4 éve vette át a vállalkozást. Kiss Richárd műszaki értékesítőként kezdett 5 évvel ezelőtt, ma a hidraulika üzletág vezetője.

Mit jelent az Önök számára a cég 25 éves évfordulója?

Görcs Annamária: A vállalkozás egy mechanikus írógéppel indult a rendszerváltás után. Édesapám maga volt a Gimex, a cég arca, lelke, motorja. A cég lényegében az ő életműve, melyet most a második generáció visz tovább, az általa meghatározott értékek alapján. Negyed évszázaddal később, a kényszervállalkozásból ma 25 fős autóipari beszállítók vagyunk, mindezt a Gimex a maga erejéből érte el.

Mit tartanak az elmúlt időszak legfontosabb eredményeinek?

Kiss Richárd: Már nem csak gépipari elemek kereskedelmével foglalkozunk, hanem komplett rendszerek összeépítése és tervezése is a profil részét képezik. A munkadarab rögzítés területén – a tervezői részlegünk révén – komplett megoldásokat biztosítunk, pl.: Hainbuch befogó mellé a hozzátartozó munkadarab ütköző, húzó adapterek tervezését és gyártását is vállaljuk.

Gimex-Hidraulika

Görcs Annamária ügyvezető

Családi vállalkozásként mi volt könnyebb, illetve nehezebb?

GA: Édesapám 44 éves volt, amikor a Gimexet alapította, nem voltak még előtte magyarországi minták, bevált receptek, a saját megérzései alapján döntött mindenben. Az értékesítési folyamat kialakítása sok-sok év eredménye, ugyanakkor egy családi kisvállalkozás rugalmasan igazodik a piaci igényekhez.

Hogyan foglalnák össze a cég 25 éves múltját a kezdetektől-napjainkig?

GA: A vállalkozás a kezdetekben hidraulikus elemeket importált. Az ezredfordulóra elindult a hidraulika tápegységek és munkahengerek tervezése, gyártása, majd a magyar autóipar beszállítójává váltunk a német Roemheld termékcsoport kizárólagos magyarországi forgalmazási jogával. 2014-ben sikeresen lezajlott a generációváltás, és 2017-ben +25 %-os forgalomnövekedést értünk el.

Gimex-Hidraulika

Kiss Richárd hidraulika üzletágvezető

Az évek során termék portfóliójuk hogyan bővült, miként változott a vevői igényeknek megfelelően?

KR: Magyarországon egyre több cég alkalmaz automatizált rendszereket. Az általunk képviselt gyártók már több éve fejlesztik termékeiket az ipar 4.0 elvárásainak megfelelően, és így rengeteg automatizálható megoldásunk van, mint az elektromos működésű lengőkaros befogóhengerek vagy a mikroprocesszorral ellátott tokmányok.

Az utóbbi években profiltisztítást hajtottunk végre, és specializálódtunk a munkadarab rögzítés és befogástechnikára, és az ehhez kapcsolódó ipari hidraulikára.

Ma hogyan épül fel a cég, hány alkalmazottjuk van, telephelyük milyen szolgáltatásokat kínál a vevők számára, az értékesítés hogyan működik?

KR: 25 fővel nettó egymilliárd feletti éves forgalmat realizálunk, 4 üzletágban tevékenykedünk, százmillió forint értékű raktárkészlettel rendelkezünk. A befogástechnikai és hidraulikus alkatrész kereskedelem mellé komplett szerviz szolgáltatást nyújtunk, valamint a témához kapcsolódó szaktanácsadással is foglalkozunk, megosztjuk tapasztalatainkat, és a mai trendekhez igazodva mutatjuk be újdonságainkat. Műszaki értékesítőink rendszeres szakmai továbbképzésen vesznek részt.

Mik a távlati céljaik, hogyan látják a következő „25 évet”?

GA: Az első 25 évben a siker kulcsa a stabilitás, a proaktivitás, a piachoz való rugalmas alkalmazkodás volt. A jövőben is célunk, hogy a Gimexet minőségi, megbízható márkanévként tartsák számon a partnereink. További célunk a hatékonyság növelése a folyamatok optimalizálásával, az eszközpark folyamatos korszerűsítésével. Hosszabbtávú terv a telephelyünk fejlesztésének harmadik szakasza is.

Gimex-Hidraulika

Ha egy terméket kellene kiválasztani, amely ma különös jelentőséggel bír, mi lenne az, ezt bemutatnák az olvasóknak?

KR: A 90-es évek óta gyártunk egyedi vevőigények alapján hidraulikus tápegységeket. Lehetőség van a tápegységet egyedi méretben, komplett villamos vezérléssel is megrendelni. Nagy raktárkészletünknek köszönhetően a leggyakrabban keresett tápegységeket, valamint a pótalkatrészeket nagyon gyors átfutással tudjuk szállítani. Igény esetén szerviz csapatunk leszállítja, beszereli és beüzemeli az egységet, és vállalja annak az időszakos karbantartását is.

www.gimex.hu

További cikkek a témában