Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Gépipar

Kompozitanyagok sikeres megmunkálása

A Sandvik Coromant által bemutatott CoroMill® Plura felső marók optimalizált marási és horonymarási műveleteket kínálnak olyan kompozit anyagokban, mint a szénszálas és az üvegszálas erősítésű műanyagok.

A gyártómérnökök, a műhelyvezetők és a gépkezelők számára is előnyöket biztosítanak az új felsőmarók szabadalmaztatott geometriái, különösen a repülőgépiparban, ahol egyre gyakrabban használják ezeket az anyagokat, illetve olyan egyéb ágazatokban dolgozók számára is, mint az autóipar, a motorsport, a szélenergia és a hajógépészet.

„A CoroMill Plura márka tekintélyes múlttal és kipróbált teljesítménnyel rendelkezik az iparban, a legújabb generációs felsőmarói pedig olyan szabadalmaztatott geometriákkal rendelkeznek, amelyek kifejezetten a kompozit anyagú, repülőgépipari alkatrészek megmunkálását segítik, ide tartoznak a következők: törzs, szárnyak, stabilizátorok, hosszmerevítők, főtartók, bordák, keretek, alszerkezetek, padlógerendák, keresztgerendák és nyomástartó fedélzet”, mondta el Aaron Howcroft, a Sandvik Coromant kompozit anyagokért felelős globális termékmenedzsere. „Ezek a felsőmarók magas termelékenységet kínálnak, és a piacon elérhető leghosszabb éltartammal rendelkeznek. Továbbá elérhetők standard tételekként a gyors rendelés érdekében, így előnyösek a beszerzési csapatok számára.”

Sandvik Coromant

Kompozit anyagokban végzett maráskor és horonymaráskor az új felsőmarók alkalmazása elsődlegesen teljes radiális fogásvételben és teljes fogásmélységgel történik. Bizonyos esetekben simító fogások is végezhetők. Az ideális élességhez és forgácsolóél-szilárdsághoz pontosan megtervezett spirálszögek, a hosszabb éltartam és kiváló minőségű felület, élek és furattűrések érdekében. A választék három marószerszámot tartalmaz: a CoroMill Plura kompressziós felsőmarót, a CoroMill Plura kis spirálszögű felsőmarót és a CoroMill Plura fogazott felsőmarót.

sandvik coromant

A CoroMill Plura kompressziós felsőmaró a kettős 40°-os spirálszögével az üvegszálas erősítésű alkatrészek két oldalán található speciálisan szőtt üvegrétegekhez használható a legjobban. Mivel az összenyomott hornyok átfedik egymást, a felsőmaró jól teljesít vékony, lapos anyagokban az anyagrezgések csökkentésével.

A CoroMill Plura kis spirálszögű (5°) felsőmarói kifejezetten a szénszálas erősítésű műanyagokban végzett sima és sorjamentes simítási menetekhez készültek, a nagy számú fog és a bevonat segítik a gyors forgácsolást és védelmet biztosítanak a hővel szemben. A jobb és a bal spirálos változatok rugalmasságot biztosítanak a kihívást jelentő megtámasztási feltételekkel (például gyenge vagy tökéletlen befogás) rendelkező anyagok esetén.

A CoroMill Plura fogazott felsőmaró pedig a nagy horonyalakjának köszönhetően rendkívül nagy anyageltávolítási sebességeket tesz lehetővé. A geometria kettős forgácsolási hatással rendelkezik a delamináció és a rezgések csökkentése érdekében, és így egymenetes megoldást biztosít a kompozit alkatrészekre ható feszültségek minimalizálása érdekben. Mindhárom CoroMill Plura felsőmaró használható hűtőközeggel vagy anélkül.

www.sandvik.coromant.com/hu-hu/products/coromill_plura

 

Hirdetés

További cikkek a témában