Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Gépipar

Salvagnini B3 élhajlító

A Salvagnini B3 élhajlítója egyesíti az elektromos és hidraulikus élhajlítók funkcióit és előnyeit. Ehhez társul a vállalat sokéves tapasztalata és szaktudása az automatizáció, a szoftverek, a mechanika, valamint az elektronika terén. Az eredmény: egy minden tekintetben rendkívüli szerszámgép.

Salvagnini egyedi, innovatív megoldásainak köszönhetően a B3 élhajlító harmonikus fúzióját képezi a termelékenységnek, alkalmazkodóképességnek és integrálhatóságnak.

Termelékenység

Salvagnini B3 automata szerszámbeállító megoldásai (ATA/ATA-LT, ATA/MVM, AU-TO) alkalmazkodnak az éppen szükséges gyártási körülményekhez, ezáltal jelentősen növelik a gép rendelkezésre állását és rugalmasságát.

Az automatizáció 4 szintje

  1. Az ATA (Automatic Tool Adjuster = Automata Szerszámbeállító) automatikusan beállítja a felső hajlítószerszám hosszát, ezzel időt spórol és növeli a termelékenységet. A beállítás gyorsan, csupán néhány másodperc alatt lezajlik, programozása pedig rendkívül egyszerű és intuitív.
  2. Az ATA.L eszköz ugyanezt végzi az alsó szerszámmal. Ideális készletek gyártáshoz, hiszen lehetővé teszi a különböző hosszúságú darabok szekvenciális megmunkálását.
  3. Az MVM az ATA.L alternatívájaként használható. Az eszköz a program alapján automatikusan igazítja a hajlítás szögét, így különböző vastagságú anyagok megmunkálását vagy eltérő hajlítási sugarak kialakítását is lehetővé teszi. Manuális beállítást nem igényel.
  4. Az automatizáció 4. szintjét a Salvagnini szabadalmaztatott AU-TO automata szerszámcserélő képviseli, amely képes kiválasztani a gyártási folyamat szempontjából legoptimálisabb stratégiákat, ezzel teljes önállóságot és hatékonyságot kölcsönözve a gépnek.

A felépítéssel és az alkalmazott műszaki megoldásokkal a vállalat mindemellett a fenntarthatóságra is nagy hangsúlyt fektetett: a szerszámgéppel a környezeti szempontból káros hatások is minimálisra csökkennek, kímélve mind a felhasználót, mind a környezetet.

  • Igény szerinti fogyasztás (Direct Drive): a medvét két független, közvetlen meghajtású, kefe nélküli motor hajtja meg, ami lehetővé teszi a gyors, akár 250 mm/s-os megközelítési valamint visszahúzási sebességeket. Ezzel a piac leggyorsabb élhajlítója.
  • KERS (Kinetic Energy Recovery System): a technológiának köszönhetően a rendszer energiát nyer vissza a használat során, melyet később képes felhasználni, ezzel is csökkentve a megmunkáláshoz szükséges energiafogyasztás mértékét.
  • LSB biztonsági rendszer: a lézer transzmitterből és HD-kamerából álló rendszer észleli a veszélyzónában lévő tárgyakat és ennek megfelelően a fémlemeztől akár 2 mm-re képes változtatni a gyorsjárati, valamint hajtási sebességeket.
  • LED világítás: a munkatér világítását két LED fényforrás biztosítja, ami a megfelelő fényviszonyok mellett alacsony energiafogyasztást kínál

Alkalmazkodóképesség

MAC 2.0 a Salvagnini saját fejlesztésű megoldása, amely intelligens, összekapcsolt érzékelőket és speciális algoritmusokat tartalmaz minden Salvagnini géphez, lehetővé téve, hogy azok automatikusan alkalmazkodjanak a külső változásokhoz. Számos adaptív technológiát foglal magába, amelyek garantálják a selejtmentes gyártást és bővítik a megmunkálható alkatrészek kínálatát:

  • Az AMS (Angle Measurement System) lézeres szögmérő rendszer pontosan abban a pillanatban méri az anyagvastagságot, amikor a bélyeg hozzáér a lemezhez. A mérés – a rövidebb ciklusok érdekében – akár egyetlen pontban is eszközölhető, függetlenül a szerszám hosszától. Használatával lehetőség van a mérések rögzítésére és aktív ellenőrzésére is, a nagyobb termelékenység elérséért.
  • TFC (Total Frame Control) az élhajlító vázába épített, intelligens szenzorokkal működtetett zárt láncú ellenőrző rendszer, ami automatikusan észleli a ciklusok változásait, így az NC program azonnal végrehajthatja a szükséges korrekciókat
  • Az S-CROWNING bombírozó rendszer az anyag viselkedésének függvényében kompenzálja az élhajlító bombírozó értékét, szintén valós időben.

A B3 emellett széleskörű konfigurálhatósággal rendelkezik: számos opció és kiegészítő érhető el a géphez, amelyek megkönnyítik a működést és a munkadarabok kezelését, fokozzák a sokoldalúságot vagy javítják az ergonómiát (biztosító eszközök, lemezkövetők, stb.)

A B3 alapfelszereltségét képezi a négy különböző típusban elérhető hátsóilleszték, a gépvázhoz rögzített tolóajtók, valamint a lemezek tartására szolgáló, 120 kg-os maximális terhelést biztosító elülső polc. Opcionálisan pedig STL világítás és FLW lineáris szánvezetékes lemezkövető rendszer is kérhető a géphez, a különösen nagy lemezek megmunkálásához. Utóbbival akár 150 kg-os darabok is megmunkálhatók és olyan mozgató berendezésekkel van felszerelve, melynek köszönhetően akár 60°-os szögig dönthető.

Integrálhatóság

A B3 élhajlítók a Salvagnini OPS szoftverével vannak ellátva, ami a gépek és a vállalati ERP rendszer közti kommunikációt biztosítja. Az élhajlítók emellett az olasz gépgyártó IoT megoldására, a LINKS-re is csatlakoztathatók. Ez utóbbi lehetővé teszi a gyártásban lévő rendszerek folyamatos és hatékony ellenőrzését, akár távoli elérésben is. A VALUES szoftver pedig a gyártási költségek becsléséért felel.

A Salvagnini számos különböző konstrukcióban kínálja a B3-at, legyen szó csupán az önálló gépről, a ROBOformER robotizált vagy a FlexCell rugalmas hajlítócelláról, a panel- és élhajlító megoldásokat, illetve dedikált robotokat egyesítő Frame Bender-ről vagy akár egy automatikus, rugalmas gyártócelláról (AJS).

A ROBOformER a Salvagnini operátor nélküli megoldása, amely egyesíti az élhajlítók dinamizmusát egy robotkar képességeivel.

A gyártócella tartalma:

  • B3 élhajlító
  • kiszolgáló robot
  • újrapozícionáló állomás
  • berakodó állomás
  • kirakodó állomás
  • programozó egység

A B3 élhajlító a 300 és 450 mm közötti lökettarományban több méretben is elérhető, hogy minden gyártói elvárásnak maradéktalanul megfelelhessen.

További információk: http://shmconsulting.hu/develop/

Forrás: cnc.hu

Hirdetés

További cikkek a témában