Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Automatizálás

Az Ipar 4.0 nem utópia, hanem a jelen lehetősége

Az Ipar 4.0 és az ipari digitalizáció  már nem csupán utópisztikus jövőképekben jelennek meg. Ezek a jelen lehetőségei, amelyek a hatékonyságnövelés és a flexibilitás új dimenzióit nyitják meg. A Bosch Rexroth küldetésének érzi, hogy az Ipar 4.0 zászlóvivőjeként segítse partnereit abban, hogy megtalálják a számukra optimális megoldásokat és megtegyék az első lépést a siker irányába.

Az elmúlt évtized számítástechnikai fejlődése alapjaiban változtatta meg mindennapi életünket, gondoljunk csak az okostelefonokra – melyekkel a világ minden tudása elfér a zsebünkben – vagy a mesterséges intelligencián alapuló megoldásokra. Jól jellemzi az aktuális helyzetet, hogy ma már közel 50 milliárd okoseszköz hálózatba kötött. A gépek számítási kapacitása és az internet adatátviteli képessége évről évre exponenciális növekedést mutat, mely alapján új távlatok nyílnak meg előttünk. Számunkra a legfontosabb kérdés az, hogyan tud profitálni ebből az ipar, és hogyan tudja kihasználni a gyártási folyamatokban az internet, az összekapcsolt eszközök, valamint a digitális világban rejlő végtelen lehetőségeket.

Erre nyújt választ az Ipar 4.0, mely alatt alapvetően az információs technológia és az ipari automatizálás egyre szorosabb összefonódását értjük.  A negyedik ipari forradalomként is emlegetett trend következményeként a gépgyártásban és az ipari termelésben megjelennek a hálózatba kapcsolt eszközök, illetve alapjaiban változnak meg a gyártási módszerek, mely hatékonyságnövekedést és soha nem látott rugalmasságot tesznek lehetővé a hagyományos tömegtermelésben.

Folyamatos innováció: a „Jövő gyára” vízió

A negyedik ipari forradalom egy folyamatos evolúció, ezért fontos, hogy kitűzzünk magunk elé egy világos képet, egy víziót, aminek irányába az innovációink, fejlesztéseink tartanak. A Bosch Rexroth „Jövő gyára” víziója egy folyamatosan fejlődő koncepció. Ebben a gyárban csupán az épület falai rögzítettek. Minden más mobil, moduláris összeszerelő sorokból és gépekből áll, melyek a beérkező vevői megrendelések függvényében szabadon variálhatók, így tömeggyártás esetén is lehetővé teszik az egyedi igények megvalósítását. Ez a flexibilitás versenyelőnyt jelent a cégek és ügyfeleink számára.

Lépjen be a jövő gyárába már ma!

Fontos, hogy ez már nem csupán utópia, hiszen számos, ebben a szellemben fejlesztett termék jelenleg is elérhető a Bosch Rexroth kínálatában. Ilyen például a piacon egyedülálló, érintésmentes APAS kollaboratív robotcsalád, az ActiveShuttle önjáró intralogisztikai robot, az eltérő termékváltozatok kézi összeszerelését segítő interaktív asszisztens, az ActiveAssist, valamint számos intelligens, szoftveres gyártásirányítási megoldás.

A Bosch Nexeed szoftvercsalád az adatbányászat, a folyamatanalízis, a megelőző karbantartás, a shopfloor menedzsment és ticketing esetében biztosít megoldásokat a felhasználók számára a PPM (Production Performance Manager) rendszer keretében. A logisztikai és termelési folyamatok optimalizálására az IES, illetve MES rendszerek jelentenek teljeskörű megoldást (Intralogistics / Manufacturing Execution System).

A Bosch Rexroth termékeivel már egyszerű, apró lépésekkel is elkezdhető az Ipar 4.0 alkalmazása, melyek akár azonnali, szignifikáns eredményeket hozhatnak a hatékonyságnövelésben, ezáltal költségcsökkentést és nagyobb rugalmasságot biztosítva a vállalatoknak. Fontos hangsúlyozni, hogy az Ipar 4.0 nemcsak a zöldmezős beruházások, vagy a teljesen új sorok privilégiuma, a megoldások retrofit formában is integrálhatók.

Megfelelő szenzorokkal, illetve a Connectivity Kit vagy IoT Gateway megoldással már meglévő berendezések is könnyen hálózatba kapcsolhatók és a gépek paramétereinek figyelésével hatékonyságnövekedés érhető el. Az adatok feldolgozása biztonságos, felhőalapú szoftveres rendszereken keresztül történik, melyekhez felhasználóbarát webes felületeken férhetünk hozzá.

A Rexroth forradalmi innovációja a ctrlX AUTOMATION, mely alapjaiban definiálja újra a teljeskörű hálózatba kapcsolás (IoT) megvalósíthatóságának lehetőségeit a gyártásban, valamint teljesen felülírja a vezérléstechnika és az IT világa közötti határokat. Ez egy olyan automatizálási platform, ami az okostelefonok személyre szabhatóságát, (szoftveres) bővíthetőségét és hozzáférhetőségét hozza magával az ipari automatizálás területére úgy, hogy közben az IT biztonságot is szem előtt tartja.

Használja ki a felsorolt előnyöket és tegye meg az első lépést az Ipar 4.0 irányába!


Tegye meg az első lépést és lépjen velünk kapcsolatba! Kollégáink segítségével magabiztosan léphet előre!

www.boschrexroth.hu/kapcsolat


Tudjon meg többet élő, ingyenes TechTalk bemutatóinkon:

APAS, a kollaboratív robot2020. május 20. 10:00 és 15:00Regisztráció

Active Shuttle az intralogisztikai robot2020. május 13. 10:00 és 15:00Regisztráció


Hirdetés

További cikkek a témában