Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

E-Gazdaság

Kiderült, mikor indul újra a magyar gazdaság motorja

Fontos napokon van túl a koronavírus-járvány gazdasági következményeinek tekintetében Magyarország.

A hazai gazdaság legfontosabb és legnagyobb szereplői ugyanis egy nap jelentették be, mikor indul újra a termelésük az átmeneti szünet után.

Sorozatban tették a fontos bejelentéseket a Magyarországon komoly gyártókapacitással rendelkező vállalatok a húsvéti hosszú hétvége utáni első munkanapon. Van, amelyik iparvállalat azt közölte, hogy már újra is indult a termelés, máshol azt árulták el, melyik nap indulnak újra, míg voltak, akik azt jelezték, hogy készen állnak az újraindulásra. Cikkünkben csak tömören összefoglaljuk ezeket a híreket, mert megítélésünk szerint jelzésértékűek a magyar gazdaság rövid távú kilátásai szempontjából, amolyan hőmérő is lehet ez a mai nap.

Azt mutatja, hogy a magyar gazdaság legnagyobb szereplői

ELÉRKEZETTNEK LÁTJÁK AZ IDŐT ARRA, HOGY A NÉHÁNY HÉTIG TARTÓ FELKÉSZÜLÉS (EGÉSZSÉGÜGYI ÓVINTÉZKEDÉSEK MEGHOZATALA, MŰKÖDÉSI FOLYAMATOK ÁTALAKÍTÁSA) UTÁN EGYÜTT ÉLJÜNK AZ ÚJ KORONAVÍRUS-JÁRVÁNY OKOZTA HELYZETTEL.

A lista pedig:

  • Az Audi győri gyárában április 14-én újraindult a gyártás.
  • Az esztergomi Suzuki-üzemben a tervek szerint április 27-én indulnak újra a gyártósorok.
  • A kecskeméti Mercedes-gyár április 28-ától fokozatosan indítja újra a termelését.
  • A szentgotthárdi Opel azt jelezte, hogy készen áll a termelés újraindítására.
  • Az is kiderült, hogy a Hankook Tire rácalmási gyáregysége kedden zökkenőmentesen újraindította a gyártási folyamatokat.
  • Keddtől már két műszakban termel a Denso Gyártó Magyarország Kft. fehérvári üzeme miután a múlt héten újraindította a termelést a japán gépjárműalkatrész-gyártó.
  • Újraindítja gyárait a Bridgestone az EMIA régióban, a hír kapcsán a cég közölte: a Magyarországon (Tatabánya) található gyártóüzeme egy rövid időszakban csökkentett kapacitással üzemeltek.

A hosszú hétvége fejleménye, hogy múlt pénteken megjelentek a gazdaságvédelmi akcióterv legfontosabb elemei, valamint olyan intézkedések is (24 hónapos munkaidőkeret elrendelése), amelyek kedveznek az itthon működő legnagyobb gyártótevékenységet folytató cégeknek.

A magyar gyárak bejelentései egyébként nem egyedülállóak Európában. A Hyundai kedden azt közölte, hogy ismét gyártani kezdett csehországi autógyárában, a három heti kényszerszünet után két műszakban indul újra a termelés. A Toyota pedig azt közölte, hogy a koronavírus miatt bezárt franciaországi és lengyelországi gyáriban a termelést április 22-én újraindítja. A cég jelezte továbbá, hogy európai, észak-amerikai, latin-amerikai és ázsiai gyárainak döntő része jelenleg nem termel. A Volkswagenhez tartozó Skoda kedden ismét elhalasztotta csehországi gyártásának újraindítását. A cég eredetileg azzal számolt, hogy a termelése április 6-án indul újra. Ezt az időpontot azonban először április 14-re, majd 20-ra tolta el, kedden pedig azt közölte, hogy a termelés várhatóan csak április 27-én indul be.

Forrás: Portfolio.hu

Hirdetés

További cikkek a témában