Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Környezet

Zöld elektromosságra váltanak a Bridgestone gyárak

Márciustól kezdődően már megújuló energiaforrásokból fedezi villamos energia szükségletének 100 százalékát a tatabányai Bridgestone gyár.

Az átállásnak köszönhetően a Bridgestone tovább csökkenti az európai CO2 kibocsátását. Ezek az erőfeszítések a cég „Így szolgálunk mi” elnevezésű kötelezettségvállalását szolgálják, amelynek az egyik fő pillére a környezetvédelem.

2018-ban a Bridgestone európai gyárai közül elsőként három spanyol üzemében kezdte el a villamos energia szükségletét megújuló energiaforrásból fedezni. Most márciustól ehhez csatlakozik a lengyel poznani és stargardi, valamint a tatabányai abroncsgyár is. A Bridgestone olyan módon vált zöld villamos energiára, hogy ehhez származási garanciát vásárol. Európában csak származási garancia vásárlásával lehet minden kétséget kizárólag igazolni, hogy a villamos áram zöld energiaforrásból származik. Ennek köszönhetően a három gyár villamos energia szükségletének 100 százalékát már megújuló energiaforrásokból fedezi, az összes európai gyárra levetítve ez az arány így már eléri a 90 százalékot.

A Bridgestone fenntartható társadalom érdekében tett szolgálatának – „Így szolgálunk mi”–   egyik alappillére az egészséges környezet biztosítása a mostani és a jövő generáció számára. A világ legnagyobb abroncs- és gumigyártójaként elkötelezte magát, hogy a tevékenységének minden fázisában minimalizálja a környezetre gyakorolt hatását. Ennek érdekében folyamatosan csökkenti a gumiabroncsok gördülési ellenállását és a CO2-t a logisztikában és a gyártásban.

“Korunk globális környezetvédelmi problémái közepette ez valóban mérföldkövet jelent a tevékenységünkben, és tökéletes bizonyítéka annak, hogy szolgálatunkat a társadalom felé hogyan lehet valós intézkedésekre lefordítani. A megújuló energiaforrások százalékos arányának növelése előrelépést jelent számunkra, de természetesen tisztában vagyunk azzal, hogy még sok munka áll előttünk”

– mondta Topolcsik Melinda, a Bridgestone Tatabánya Termelő Kft. ügyvezető igazgatója.

Hosszú távú környezetvédelmi vízió

A Bridgestone továbbra is keresi azokat az új megoldásokat, amelyekkel tovább csökkentheti a tevékenységei széndioxid-kibocsátását, akár a folyamatok energiahatékonyságának javításával, akár létesítményein belül saját megújuló energia előállításával.

Hirdetés

További cikkek a témában