Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Gépipar

Fokozott termelékenység a Yamazaki Mazak függőleges megmunkáló központjával

A vertikális 4-tengelyes kategória legtermelékenyebb modellje, a VCN-530C egy európai gyártású függőleges megmunkáló központ, ami alapfelszereltségben 12 000 RPM fordulatszámú főorsóval érhető el. Az opcionális 18 000 RPM fordulatszámú orsót tartalmazó csomag golyóorsó hűtést is biztosít az X-, Y- Z- tengelyeken, ahol a stabil pontosságot a Mazak intelligens hő kompenzációs rendszere (Intelligent Thermal Shield) adja.

A tengelyeken elérhető 42 m/min maximális gyorsjárati sebesség, a nagy sebességű gyorsítási és lassítási kapacitás, a rövid 2,8 másodperces szerszámcsere idő, valamint a 1,300 mm x 550 mm méretű munkaasztal segítségével hatékonyan csökkenthető a ciklusidő.

A kiváló hozzáférhetőséget a szélesre nyitható két első ajtó, a vibráció mentes és pontos megmunkálást az összes tengelyen megtalálható stabil hengergörgős lineáris vezetékek biztosítják. A VCN-530C függőleges megmunkáló központ a Mazak hetedik generációs vezérlőjével a SmoothG CNC rendszerrel van felszerelve.

A VCN-530C, mint minden Mazak megmunkáló gép, rácsatlakoztatható a Mazak Ipar 4.0 infrastruktúrájára: az iSMART Gyár koncepcióra. A technológia megkönnyíti a gyártósor és a vezetői szint hálózatai között a gyártási adatok cseréjét a magasabb termelékenység és a jobb működés érdekében.

A Mazak sóskúti technológiai központjában jelenleg kiállított VCN-530C modell 18 000 RPM fordulatszámú főorsóval, valamint egy Nakanishi nagysebességű (60 vagy 80 000 RPM fordulatszámra állítható) elektromos orsóval rendelkezik, ami a 40 férőhelyes szerszámtárból beváltható. A gépen Kitagawa negyedik tengely és automata ajtómozgatás is ki van építve.

A MAZATROL SmoothG vezérlése páratlanul fejlett mégis könnyű kezelhetőséget, gyorsabb megmunkálási időket és még integráltabb gépkezelést tesz lehetővé. A Mazak pedig, hogy tovább segítse ügyfeleit a SmoothG vezérlés gyakorlott használatában, a későbbiekben MAZATROL programozói oktatás lehetőséget hirdet – középpontban a megmunkáló központokkal – sóskúti technológiai központjában.

Amennyiben szeretné a kiállított VCN-530C megmunkálóközpontot megtekinteni, illetve a programozói oktatás felkeltette érdeklődését, további információkért keresse fel a Mazak üzletkötőit, vagy írjon az info@mazak.hu e-mail címre.

www.mazakeu.hu

Hirdetés

További cikkek a témában