Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Gépipar

A GF Machining Solutions új Fióktelepet nyitott Magyarországon

2019 december 1-én új szolgáltatóként megkezdte működését Magyarországon a GF Machining Solutions magyarországi Fióktelepe.

„Az új fióktelep megnyitása tükrözi a vállalat stratégiai terveit, amely többek között a meglévő ügyfelekkel való kapcsolatépítést és a szolgáltatásaink bővítését célozzák meg Magyarországon, Romániában és Bulgáriában.”

– kezdi beszélgetésünket Szabó Gábor értékesítési vezető.

Mit kell tudnunk a GF-ről és a GF Machining Solutions-ról?

Sz.G: Az 1802-ben alapított Georg Fischer a svájci tőzsdén jegyzett vállalat. 3 divíziója a GF Piping Solutions, GF Casting Solutions és a GF Machining Solutions. 33 országban vagyunk jelen 140 vállalattal. Az alkalmazotti létszáma 15’027, árbevételünk pedig  4’572 millió CHF volt 2018-ban. A GF Machining Solutions a jól ismert AgieChamirlles szikraforgácsoló gépeknek és Mikron CNC megmunkáló központoknak a gyártója, de ennél sokkal több márka és szolgáltatás van a kínálatunkban.

Milyen gép csoportokat, megoldásokat értékesítenek idehaza?

Sz.G.: A nyújtott szolgáltatások köre magában foglalja  a Mikron 3-, és 5-tengelyes CNC megmunkáló központok és az AgieCharmilles huzalos-, és tömbös szikraforgácsoló gépek , valamint startlyukfúrók értékesítését. Emellett kínálatunkban megtalálhatók az AgieCharmilles lézeres felület texturáló berendezések, a 3D Systems fémnyomtatói a Liechti CNC megmunkáló központok turbinalapát gyártáshoz, Microlution gépek a lézeres mikromegmunkálásokhoz. Ezen túlmenően a System 3R automatizálási és szerszámozási megoldásai, a Step-Tec főorsók, szoftverek és digitalizációs megoldások, szerviztámogatása, alkalmazás támogatás, valamint az eredeti alkatrészek és fogyóeszközök értékesítése, és nem utolsó sorban használt és bemutató termi berendezések értékesítése.

Az értékesítésen túl milyen szolgáltatásokkal állnak ügyfeleik rendelkezésére?

Nagy hangsúlyt fektetünk a szerviz szolgáltatásokra, mint eseti szerviz ill. megelőző karbantartások. Természetesen ehhez hozzá tartozik a gyári alkatrész ellátás, valamint a kopó-és fogyóeszközök értékesítése. Hatalmas kínálattal rendelkezünk például szikraforgácsoló huzalokból, melyeket nem csak a saját berendezéseinkhez értékesítünk.

Ezek a technológiák nem ismeretlenek az Ön számára, mióta foglalkozik ezekkel a gépekkel?

Valóban nem ismeretlenek számomra, hiszen közel 15 éve foglalkozom a GF MS gépeinek értékesítésével.

Ön szerint mik az ipar jelenlegi legfontosabb aktualitásai, ezekben miben tudják segíteni ügyfeleiket?

Jelen pillanatban az autóiparban egyféle átalakulás van folyamatban, mely sajnos érint nagy sok hazai vállalkozást is. Mi a GF-nél több piaci szegmensre koncentrálunk, melyek között természetesen az autóipar is szerepel. Azonban vannak olyan dinamikusan növő üzletágak, mint például a medical , melyre feltétlenül koncentrálnunk kell. Szintén nagy potenciált látunk gépgyártóként az energetika és repülőgépipar területein, valamint az elektronika termékben is. Bármilyen szektorban is vannak jelen Ügyfeleink , a széleskörű palettánkban biztosan vannak olyan berendezések és megoldások, mely elősegítik vevőink versenyképességét. Egy szerszámgép megfelelő automatizálásával a termelékenység akár 250%-al is nőhet, így minden vevőnket arra buzdítunk, hogy használják ki ezt a lehetőséget.

Mely technológiákat emelné ki a GF MS kínálatából?

Kimelni nem igazán szerencsés, azonban tény, hogy a legismertebb márkáink az AgieCharmilles szikraforgácsoló berendezések, melyekből több száz üzemel itthon, valamint a Mikron CNC megmunkáló központok. Ugyanakkor egyre nagyobb igény mutatkozik a lézerese felület textúraló berendezések, valamint a 3D fémnyomtatás területén is. Ezek azok a technológiák, amelyekkel rövid időn belül sikereket tudunk elérni.

Milyen újdonságokkal, meglepetésekkel szolgál a GF MS idén?

Ami a hazai szervezetünket illeti, úgy a már általunk is nagyon várt új irodánk és bemutató termünk megnyitó ünnepsége lesz a nyár előtti első meglepetésünk. Jelenleg kivitelezés alatt van, de biztosak vagyunk benne, hogy egy minden célnak és ügyfél igénynek megfelelő épületbe fogunk hamarosan beköltözni. Szerszámgépek tekintetében több újdonsággal is tudok ill. fogunk szolgálni. A legújabb generációs AgieCharmilles huzalos  szikraforgácsoló gépcsalád , a CUT P Pro széria már most rendelhető. Legfőbb változás a legújabb vezérlés, mely hosszasan tesztelt és igazodik a piaci és felhasználói elvárásokhoz .Ugyancsak a huzalos technológia területén tudunk egy olyan áttöréssel szolgálni, mely több, rangos nemzetközi díjat is elnyert. Ez a Spark Track technológia, mely mérföldkő a szikraforgácsoló huzal mentén keletkező szikrák megfigyelésében. A Spark Track technológia a legmodernebb intelligens szikravédő rendszer (ISPS) moduljával biztonságosabbá, hatékonyabbá és könnyebben végrehajthatóvá teszi a  vágás folyamatot. A piac legokosabb rendszere lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy elkerüljék a huzalszakadásokat – a megmunkálási körülményektől függetlenül -, miközben biztosítja  a jobb teljesítményt.

És ha maradunk a huzalos gépeknél, akkor az egyik legérdekesebb és már most sikeresnek mondható CUT AM 500 berendezést említeném még meg, amely egy horizontális huzalos szikraforgácsoló gép a 3D fémnyomtatott alkatrészek precíz és gyors leválasztására.

A FORM széria tömbös szikraforgácsoló

gépeinek tekintetében is rendelkezünk olyan innovatív megoldásokkal, melyek a hatékonyságot és a precizitást segítik elő. Ilyen többek között az elektródakopás minimalizálása, a több fészkes szerszámok esetén az elektróda kopás elosztása a fészkek azonos minőségének eléréséhez.

Ahogyan említette, a Mikron márka is jól ismert idehaza. Mik a célok e tekintetben?

A Mikron valóban egy jól ismert márka és célunk, hogy még szélesebb körben megismertessük a hazai ügyfeleinkkel. A gyorsmarás / HSC/ technológia területén a legnagyobb palettával rendelkezünk – összesen 16 géptípus-, melyek a MILL S széria gépei. A nagy teljesítményű / HPM / gépek esetében az X=500-1.850 mm közötti mozgástartományban van 5-tengelyes megoldásunk, melyek közül a MILL P 500U a legújabb típus. Ezen kívül természetesen jelen vagyunk az ú.n. standard 3-tengelyes CNC megmunkáló központok szegmensében is, melyek nálunk a 600-2.000 mm mozgástartományt biztosító VCE széria gépeit jelentik. Vezérlések tekintetében is vannak híreink. A MILL P 900 egy precíz , 3-tengelyes berendezés Fanuc 31i-B vezérléssel. A legtöbb HPM és MILL P berendezésünkön  elérhető a Heidenhain TNC 640 vagy a Siemens 840D sl , néhány ezek közül esztergáló funkcióval is rendelhető.

További információ

STRATÉGIA

A GF MS stratégiája közé tartozik, hogy jelenlétét erősítse az egyes piaci szegmensekben, mint autóipar, elektronika, medical , repülőgép-ipar és az energetikai szektor

www.gfms.com

Céginformáció

GF Machining Solutions sp.z o.o.

Magyarországi Fióktelepe: Budapest Repülőtéri út 2/a H-1112

Szabó Gábor

www.gfms.com

Hirdetés

További cikkek a témában