Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Gépipar

Felújítás és korszerűsítés

Átalakítás – Még a legjobb technológia is elkezdi megmutatni a korát idővel. Ennek eredményeként a gépek és üzemek könnyen elérhetik a korlátjaikat – különösen ma, az egyre növekvő igények mellett.

A gyártók intelligens koncepciókat és megoldásokat igényelnek, hogy elérhessék termelékenységi és teljesítménycéljaikat, ugyanakkor védjék befektetéseiket. Ha az elavult gépek és berendezések problémákat okoznak, a végső döntés egy cég számára, hogy befektessen-e az új berendezésekbe, vagy a meglévő felszereléseket korszerűsítse a legújabb technikai megoldásokkal.

sinumerik

A helyes döntés meghozatalával gazdaságosan meghosszabbítható a gépek és üzemek életciklusa. Ez általában a korszerűsítés révén érhető el: más szóval, egy komplett hardverből, szoftverből és mechanikai komponensből álló csomaggal. Egy másik alternatíva egy célirányos utólagos felszerelés, amely magában foglalja a régi alkatrészek modernekre való cseréjét. Mindkét intézkedés kulcsfontosságú tényező a hosszú távú célok szempontjából, és mindegyik érdemes befektetés önmagában. Ezen felül gyorsan megtérül, például energiamegtakarítás révén, vagy ha optimalizálási lehetőségeket ér el, amelyek segítenek csökkenteni a működési költségeket.


Minősített korszerűsítés

Meglepő lehet, hogy a régi gépek és gyártó sorok milyen jól teljesítenek a szisztematikus és minősített átalakítás után.


A szerszámgépek mechanikai alkatrészei gyakran megbízhatóan működnek évtizedek óta. De ez idő alatt a vezérlő és a meghajtó technológia tovább fejlődik. Ezeknek az összetevőknek a megszűnésével nehézkes lehet a pótalkatrészek beszerzése, emiatt a régebbi rendszerek gyakran nem felelnek meg a jelenlegi informatikai követelményeknek. Ez vonatkozik a PCU-alapú SINUMERIK 840D pl gépekre is – ezért a PCU Retrofit segítségével gazdaságos alternatívát kínál a Siemens a teljes utólagos felszereléshez vagy egy új gép megvásárlásához. A termelékenység növelhető a legmodernebb hardverekkel és a biztonságos alkatrész-rendelkezésre állással, javítva az informatikai biztonságot és kihasználva az új funkciókat.

A rugalmasság a termelésben és a szűk keresztmetszetek elkerülése kulcsfontosságú a sikerhez. Különösen a nagy terhelhetőségű, intenzíven használt szerszámgépeknél a gépkapacitás maximális kihasználása nagy gazdasági előnyökkel jár. A termelékenység javításával elemezhető és értékelhető például a Sinumerik 840D-vel felszerelt szerszámgép termelési potenciálja. A termelékenységnövelő intézkedéseket ezután egy szimulációban ellenőrzik, mielőtt azokat a szerszámgépen hajtják végre. Előnyei: a gépi folyamatok felgyorsítása és optimalizálása a termelékenység növekedésével akár 15% -kal, a megmunkálási idő csökkentése minőségromlás nélkül, és ezáltal az egységköltségek közvetlen csökkentése, valamint a váratlan gépleállások minimalizálása a specialisáinknak köszönhetően. A termelékenység javítása csökkenti a termelés szűk keresztmetszeteit és segít kielégíteni ügyfelei igényeit. A gyártási informatikai intézkedések révén több optimalizálási potenciál nyitható meg.


Retrofit eljárás

Olyan régebbi termelő gépek esetében, amelyeknek mechanikus részei nagyrészt acélból készültek, vagy amelyeknek az automatizáló rendszere elavulttá és meghibásodásra hajlamossá vált, célszerű megoldás lehet a retrofit eljárás. Ennek két oka van: egyrészt az, hogy a retrofit költsége 20-60%-kal alacsonyabb, mint egy új gép beszerzésének költsége, másrészt pedig az, hogy új gép rendelése esetén gyakran nagyon hosszú a szállítási idő.


További Információk: Siemens

Hirdetés

További cikkek a témában