Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Gépipar

CoroChuck 930 patron

A forgácsolószerszámok és szerszámrendszerek specialistája, a Sandvik Coromant bemutatta a CoroChuck 930 nagy pontosságú hidraulikus tokmányhoz való új patront.

A Weldon szárakhoz adaptált új patron mechanikus reteszelőfelülettel rendelkezik, amely megakadályozza a szerszám kihúzását vagy mozgását, drága alkatrészek előállítása és/vagy megmunkálása során kihívást jelentő forgácsolási adatokkal.

„A rendkívül kompetitív gyártási arénában kiemelkedően fontos, hogy a Weldon-szárak esetén 100%-ban biztosítsuk a kihúzódás elleni védelmet a nagy hozzáadott értékű alkatrészek, mint például repülőgépvázak és -motoralkatrészek gyártásakor.”

– mondja Mats Backman, a Sandvik Coromant globális termékmenedzsere.

„A gyártómérnökök és vezetők folyamatos nyomás alatt vannak a selejt minimalizálása és a jövedelmezőség maximalizálása miatt. Ezek a gondolatok vezettek az új patron kifejlesztéséhez.”

A mechanikus reteszelőfelület a patron és a tokmány, valamint a patron és a szár között hat. A reteszelt patronnal és tokmánnyal biztosítható, hogy ne legyen kihúzódás, ezzel megnövelhető a termelékenység a nehéz alkalmazásokban. További előnyök közé tartozik a CoroChuck 930 tokmányokba való könnyű beszerelés, mind karcsú, mind a HD változatokban, miközben a nagy kifutási pontosságot a Weldon-szárak hengeres befogásával biztosítjuk. Ezen túlmenően a patronon keresztül történő hűtőfolyadék-hozzávezetés a szerszámhoz biztonságos és megbízható adagolást biztosít.

Végső soron ez az új megoldás minden olyan gépműhely számára előnyt jelent, amely problémamentes megmunkálást igényel a nehéz alkalmazásokban. A kihúzás és a szerszámmozgás elleni védelem nem óv a drága alkatrészek újrafeldolgozásának vagy leselejtezésének potenciálisan jelentős költségeitől. A kihúzás effektíve megváltoztatja a szerszám méretét a fogásvétel közepén, ami hibás méretekhez vagy ütközésjelzésekhez vezet.

Az elérhető előnyökre jó példa, amikor egy ügyfél tesztprojektjében egy CoroChuck 930 (az új patronnal) marási műveletet végzett egy CNC eszterga-marógépen. A cél egy ikercsavar előállítása volt 42CrMo4 ötvözött acélból. 3220 fordulat/perc orsófordulatszám, 1500 mm/perc (590 col/perc) előtolási sebesség, 10 mm (0,394 col) tengelyirányú fogásmélység (névleges) és 20 mm (0,787 col) radiális fogásmélység forgácsolási adatoknál a mechanikus reteszelőfelület stabil folyamatot tett lehetővé kihúzás nélkül. Ezenkívül termelékenységnövekedés volt elérhető a hosszabb éltartamnak köszönhetően.

A patronok a gyakori Weldon-szárméretek széles választékához elérhetők. A tartozékok között összeszerelő szerszámok és rögzítőcsavarok találhatók.

www.sandvik.coromant.com

Hirdetés

További cikkek a témában