Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Járműtechnika

Sony – Az óriáscég bemutatta első elektromos tanulmányautóját

Az egész világot meglepte a CES-en bemutatott Sony elektromos tanulmányautó, amely tele van szenzorokkal, kamerákkal, kijelzőkkel, szórakoztató eszközökkel.

Sony azonban kevés részletet árult el, rengeteg még a nyitott kérdés. A Sony néhány hete tudatta, hogy önvezető autók térbeli tájékozódását segítő szilikon alapanyagú lézer alapú távérzékelő (LIDAR) szenzor fejlesztésén dolgoznak.

A Sony akkor azt mondta, hogy az okostelefonok után a következő elsöprő hatású globális trend a mobilitás átalakulása lesz, és nem akarnak erről lemaradni. A mostani bejelentés szerint azonban nem csak szenzort fejlesztenek önvezető autókra, hanem már saját elektromos koncepcióautóval is rendelkeznek. A Vision-S nevű koncepcióautó főbb jellemzői:

A Sony a Magna autógyártó által fejlesztett elektromos autó platformot használta a koncepcióautóhoz, amelyre nem csak a bemutatott szedánt, hanem más típusokat, például SUV-ket is fejleszthetnek. A Magnán kívül több nagy beszállítóval is együtt dolgoztak, mint pl. a Bosch, Continental, Nvidia. A Vision-S belsejében és külsején összesen 33 különböző szenzor kapott helyet, a műszerfalba egy panoráma kijelzőt építettek, mely az autó funkcióinak vezérlése mellett szórakoztató tartalmakat is megjelenít, és az első ülések fejtámlájára a hátul ülő utasok szintén kijelzőket kaptak.

Hirdetés

További cikkek a témában