Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Robotika

Egy rendszer, zéró komplexitás

Az OnRobot Magyarországon is bemutatta egyrendszeres megoldását.

Az OnRobot különböző grippereket, szenzorokat, valamint egyéb kobot (kollaboratív robot) kiegészítőket gyárt, melyek segítenek a gyártóknak teljes mértékben kihasználni az együttműködő robotok előnyeit: a könnyű használatot, a költséghatékonyságot, és az emberi munkaerő melletti biztonságos üzemeltetést. Az End-of-Arm Tooling (EOAT) piac éllovasa a robotokkal való kompatibilitást 2019-ben a következő szintre emelte az OnRobot egyrendszeres megoldással.

onrobot kobotok
Az éves World Robotics Report idén először tért ki a kobotok piacának elemzésére, amely világszerte komoly, 23%-os növekedésről számol be. A kobotok telepítésének jelentős növekedése azt mutatja, hogy nagy a kereslet az End-of-Arm Tooling (EOAT) iránt.

Az OnRobot célja, hogy ezen a növekvő piacon a világ vezető EOAT gyártójává váljon. 2019-ben tovább haladtak a robotalkalmazások telepítésének gyorsabbá és egyszerűbbé tételét magába foglaló küldetésük felé, egy, az összes OnRobot End-of-Arm eszközre érvényes, egységesített mechanikai és elektromos felület létrehozásával, amely drámai módón leegyszerűsíti az automatizációt. Most a gyártók mindössze egyetlen robotikai rendszeren keresztül férnek hozzá az eszközök teljes felhozatalához, a robotokkal való maradéktalan kompatibilitáshoz, és az együttműködő alkalmazások szinte korlátlan lehetőségeihez. Az új egyrendszeres megoldás felgyorsítja az üzembe helyezést, így a gyártók időt és pénzt spórolnak, valamint gyorsan kamatoztatni is tudják az automatizációban rejlő előnyöket.

Az OnRobot megoldásait számos díjjal jutalmazták az elmúlt évek során, a vállalatot többek közt a 2019-es Robotics Awards (arany), a 2019-es Edison Awards (ezüst), és legutóbb a LEAP Awards (arany) díjátadón is elismerték.

A dániai központ ellenére az OnRobot fejlesztéseinek meghatározó része, köztük az egyrendszeres megoldással, jelenleg is Magyarországon, Budapesten történik. A csapat a prototípus tervezésétől egészen a késztermék kivitelezéséig részt vesz a munkában, valamint hardver és szoftverfejlesztéseken is dolgozik.

onrobot egyrendszeres

EOAT tapasztalat első kézből

A budapesti rendezvényen a résztvevők ki is próbálhatták a vállalat innovatív termékeit, testközelből megismerhették az RG2-FT grippert, az duális kialakítású RG2 grippert, és a VG10 vákuumos grippert, amely a vállalat szerint az egyik legnépszerűbb termékük Magyarországon. Ezeket az eszközöket többnyire együttműködő alkalmazásokhoz és áthelyező műveletekhez (Pick&place) használják.

Növekvő forgalmazói hálózat a CEE régióban

Az OnRobot a Közép- és Kelet-európai piacon partnerhálózatán keresztül van jelen. A vállalat 56 forgalmazóval és integrátorral rendelkezik a régióban, többek közt Horvátországban, Csehországban, Szlovákiában, Magyarországon, Lengyelországban, Romániában, Oroszországban és Szlovéniában. Magyarországon az OnRobot robot-kiegészítőket a B&O Engineering, a Vesz-Mont 2000 Kft., a Kovacs Trade Company, a Vajda Művek Kft., a Hepenix Műszaki Szolgáltató Kft., az F And Di Kft.,az  XXL Mechanika Mérnöki Iroda Kft., a KLS-2000 Kft., a Robot-X Hungary Kft., és a Robo-Tech Szerviz Kft. forgalmazza.

Hirdetés

További cikkek a témában