Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Logisztika

Gefco: AR a logisztikában

Kiterjesztett valóság teszi hatékonyabbá és biztonságosabbá a gyógyszerek csomagolásának folyamatát.

A GEFCO az ArtiShock-kal partnerségben egy innovatív kiterjesztett valóság (augmented reality, AR) applikációt fejlesztett ki, amelynek segítségével fokozható az ellátási lánc termelékenysége. A „GEFCO Enterprise AR”-nek nevezett új megoldást a minőség-ellenőrzés javítására és a hideg lánc csomagolási folyamat esetében a teljesítmény növelése érdekében fogják alkalmazni, mivel itt a pontosság és hatékonyság a legfontosabb tényezők.

A GEFCO Enterprise AR, a raktári dolgozók számára lehetővé teszi – a Microsoft HoloLens headset használatával –, hogy digitális információkhoz kapcsolódjanak, például felhasználói kézikönyvekhez és munkavégzési protokollokhoz férhessenek hozzá. Az alkalmazás egyedi fejlesztésű, annak érdekében, hogy javítsa a minőség-ellenőrzést és értékes időt takarítson meg a csomagolási folyamatban, különösen a kritikus gyógyszerek esetében.

Gefco

Az alkalmazást az ArtiShockkal, a Hollandiában működő teljes körű AR szolgáltatást nyújtó partnervállalattal, kevesebb mint egy év alatt fejlesztették ki. A projektet a GEFCO oldaláról Omar van Geest, a cég logisztikai fejlesztési igazgatója vezette. A GEFCO Enterprise AR ötlete a cég Ötletgyárban született, a logisztikai szolgáltató cég belső inkubátorában, amely az üzleti növekedés érdekében megoldásokká alakítható innovatív dolgozói ötletek felfedezésére és ösztönzésére jött létre.

A GEFCO Enterprise AR már túl van egy sikeres tesztprojekten, amelyet a cég schiphol-i raktárában végeztek. Több esetben a termelékenységet 50 százalékkal sikerült növelni és számos közvetett előny is jelentkezett, mint például a munkavállalók betanítási idejének lerövidítése. A kísérleti időszakot a koncepció igazolása (POC, Proof of Concept) fázis követi, amely szakaszban a GEFCO az alkalmazást a globális hálózatában és üzletágaiban kívánja bevezetni, annak érdekében, hogy tovább vizsgálja a technológia felhasználásának lehetőségeit, hogy az iparágakon átívelően elősegítse a hatékonyságot és a minőségi kívánalmak érvényesülését a vásárlók számára, különös tekintettel az autóipari ügyfelekre.

Karin van den Brekel, a GEFCO élettudományi és egészségügyi vezetője szerint:

„A csomagolási folyamat létfontosságú a GEFCO számára, különös tekintettel a kritikus gyógyszerekre, amelyeket légi úton szállítunk ügyfeleink megbízásából világszerte. Ehhez speciális csomagolásra van szükség, amelyet az utasításoknak megfelelően szigorúan be kell tartani a termék sértetlenségének megőrzése érdekében. A GEFCO Enterprise AR fontos szerepet játszik e folyamat produktívabbá tételében, a hibák minimalizálásában és képzési folyamataink fejlesztésében. Várjuk, hogy feltárhassuk a termék további felhasználási lehetőségeit, és folytathassuk az Artishock-kal fennálló szoros együttműködést.”

Cristian Vorstius Kruijff, az ArtiShock vezérigazgatója: „A kiterjesztett valóság forradalmasítja azt, ahogy a környezetünkhöz viszonyulunk, és ahogy szakmai tevékenységeinket alakítjuk. A térbeli számítástechnika (spatial computing) jelentőségét az okostelefon elterjedéséhez hasonlíthatjuk, a technológia fokozatosan lép be mindenki életébe, és 5-10 éven belül árucikké válik. Mindaddig a szervezetek dönthetnek úgy, hogy felszabadítják a technológiai kínálta lehetőséget, és ezzel előnyre tehetnek szert.” – összegezte az ArtiShock vezérigazgatója.

www.gefco.net

További cikkek a témában