Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Gépipar

Újdonság – Forró levegő újrahasznosítás

A forró levegő újrahasznosításával nagy mennyiségű energia és így jelentős összegű pénz takarítható meg.

A LEISTER léghevítőket és légellátókat kombináló, személyre szabott megoldásokat kínál, melyek hőálló kialakításuk révén lehetővé teszik a forró levegő újrahasznosítását. Adott mennyiségű levegő (légmennyiség) kívánt hőmérsékletre történő felfűtéséhez bizonyos mennyiségű energiára van szükség. Minél nagyobb a bejövő levegő és a kimenő levegő különbsége, annál energiaigényesebb a folyamat. A forró levegő visszakeringetésével ez az érték csökkenthető, ami energia- és költség-megtakarítást eredményez.

A folyamat során termelődő forró levegő újrahasznosításának feltétele, hogy a légellátó és a léghevítő egyaránt ellenálljon a magas hőmérsékletnek a légbeömlő nyílás oldalán. A LEISTER dupla peremmel ellátott LE 5000 DF-R és LE 10000 DF-R típusú léghevítői valamint az RBR légellátó megoldást nyújtanak erre a problémára, és használatukkal az akár 350 °C-os levegő mozgatása, újramelegítése és keringetése sem okoz gondot.

A különböző tartozékokkal, pl. szigetelt tömlőkkel, hőálló tömítésekkel és a különböző peremekkel kiegészített léghevítő-légellátó rendszerek maximálisan alkalmasak a forró levegő újrahasznosítására.

www.haberkorn.hu

További cikkek a témában