Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Gépipar

3D mérés LightRunnerrel

A LightRunner egy fejlett pozicionáló rendszer gyorsabb, egyszerűbb és pontosabb 3D-s optikai mérésekhez.

A LightRunner olyan pozicionáló rendszer, amely a beállítás leegyszerűsítése és a ciklusidők csökkentése érdekében kiküszöböli a térképezési időt, és ezáltal gyökeresen átalakítja az automatizált háromdimenziós optikai méréseket. A fejlett szoftveres algoritmusokkal kombinált minta-vetítési technológián alapuló LightRunner beépített intelligenciát alkalmaz a mérési folyamat fő tevékenységeinek automatizálásához, így csökkenti az operátorok munkaterhelését és betanítási igényét, és növeli a cella képességét a termelékenység növelésére.

A mérés közben az alkatrészre referenciapontok millióit kivetítő LightRunner egyedi módszert kínál a mozaikok abszolút referencia-helyzetének létrehozására a háromdimenziós optikai mérőcellákban. A rendszer teljesen kiküszöböli a térképezés szükségességét az új alkatrészek beállítása, valamint az alkatrészek mérése során, így leegyszerűsíti a munkafolyamatot és fel is szabadítja a cellát, hogy még több mérést lehessen elvégezni.

A LightRunner a referencia-panelek tárolási igényét is kiküszöböli az automatizált mérőrendszereknél. A LightRunnerrel megszűnik a háromdimenziós optikai rendszerek függése a robot megismételhetőségétől, így felesleges a hőmérséklet-kiegyenlítés, míg a robot-stabilizációs idő teljesen eltűnik a mérési ciklusból ami még közelebb hozza az azonnali méréseket.

A LightRunner az új alkatrészek programozási idejét is jelentősen lecsökkenti azáltal, hogy lehetővé teszi a CoreView mérőszoftver számára, hogy automatikusan generálja az első programot, amelyet az operátorok aztán finomhangolhatnak. A program módosítások közötti ellenőrzése is feleslegessé válik, így megtakarítható a teljes program áttekintésének ideje minden olyan esetben, amikor problémák azonosítása után szerkesztésekre kerül sor.

www.hexagonmi.com

További cikkek a témában