Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Gépipar

BC8100-as cbn lapkasorozat edzett acélok megmunkálásához

Az edzett acélok hatékony esztergálásához a Mitsubishi Materials a bevonatos CBN-lakpák széles körét biztosítja, a BC8100-as sorozattal.

A teljes sorozat négyféle minőségből épül fel:

A BC8105 a legnagyobb vágósebességekhez és a finom felületi simításokhoz.  Ez a minőség hosszú szerszám élettartamot és finom, Ra=0,6 µm-es vagy jobb felületi érdességet biztosít, ami a CrAlN és TiAlN rétegelt bevonat jobb kenőképességének köszönhető.

A BC8110 az első választás a nagy sebességű folyamatos és enyhén megszakított megmunkáláshoz, egészen 310 m/min forgácsolási sebességig.

Az általános alkalmazásokhoz készült BC8120 lényegesen jobb kopásállóságot és vágóélszívósságot biztosít az új, mikroszemcsés kötőanyagot tartalmazó hordozóanyagnak köszönhetően, amely hozzájárul a repedések megelőzéséhez. Ezt a mikroszemcsés kötőanyagot alkalmazzuk az egész 8100-as sorozatban.

A BC8130 a legnagyobb igénybevételt jelentő munkadarabokhoz és az erősen megszakított forgácsoláshoz használható. A nagy CBN-tartalmú hordozóanyag és a testreszabott kerámiabevonat megakadályozza a bevonat lepattogzását, amely a megszakított megmunkálás gyakori velejárója.

Bevonattechnológia

Mindegyik minőségi osztályban a következő generációs, fejlett kerámiabevonat-technológiát alkalmazunk, amely kiváló kopásállóságot biztosít, és javítja a termelékenységet. Valamennyi bevonat tartalmaz TiAlN-réteget, amely az alapréteg és a CBN-hordozóanyag közötti tapadás javítása mellett páratlan lepattogzási ellenállást biztosít. Hasonlóságaik ellenére minden egyes bevonatnak megvannak a maga sajátos jellemzői, amelyek ideálissá teszik az adott alkalmazáshoz.

Hordozóanyag-technológia

A teljes BC8100-as sorozatban alkalmazott új, innovatív hordozóanyag-technológiánk komoly mérlegelés és mélyreható kutatás eredménye. A mikro- és közepes méretű CBN-szemcséket ultramikroszemcsés kötőanyag tartja össze, ami megakadályozza a lineáris repedésképződést és a hirtelen törést, mivel radiálisan szétteríti az erőket. A végfelhasználó számára ez megbízhatóan nagy teljesítményt eredményez.

Felhasználhatóság

A Mitsubishi e CBN minőségi osztályok lehetőségeinek növelése érdekében immár ISO-lapkageometriák széles körét kínálja számos standard hónolási típussal a kis fogásmélységtől kezdve egészen az erősen megszakított alkalmazásokig. Emellett két forgácstörő is rendelkezésre áll a kérgek eltávolításához, illetve a kemény-puha anyagátmentek megmunkáláshoz.

Magyarországi disztribútor: Lovász Forgácsoló Kft. (MACH-TECH: A pavilon 313A)

www.mmc-hardmetal.com

Hirdetés

További cikkek a témában