Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Robotika

Találkozhat YuMI-val!

Az ABB az IPAR NAPJAI – MACH-TECH kiállításon bemutatja az ipari digitalizáció adta lehetőségeket, különös tekintettel az automatizálásban rejlő fejlődési irányokra.

Standjukon több robotot is bemutatnak, többek között találkozhat YuMi-val, a világ első emberekkel együttműködő robotjával, megtekintheti az ABB Smart Sensor-t, amely képes a villanymotorok karbantartásának dátumát előre kiszámítani, vagy kipróbálhat egy Formula-E szimulátort is!

YuMI-ról

YuMi, a világ első valóban együttműködő kétkarú robotja és 2015-ben mutatták be első változatát. Mint azt a neve is jelzi, az együttműködő robotokat arra tervezik, hogy az üzemekben az emberekkel együtt dolgozva növeljék a termelékenységet és támogassák az átállást az egyedi igényekre szabott termékek tömegtermelésére. A robot hivatalosan 2018-ban került kereskedelmi forgalomba. YuMi hasznos terhelése 500 gramm és kompakt kialakításának köszönhetően könnyen integrálható már meglévő szerelősorokba, így segítségével növelhető a termelékenység.

„YuMi sikere messze túlszárnyalta a várakozásainkat. Eredetileg kisméretű alkatrészek összeszerelésére terveztük, de rendkívül sokoldalúnak bizonyult: ki tudja rakni a Rubik-kockát, tud szusit készíteni, képes ajándékokat csomagolni, de akár zenekart is tud vezényelni. ” – nyilatkozta Sami Atiya, az ABB Robotika és Gyártásautomatizálás divíziójának vezetője.

Az ABB standja: A pavilon, 301B

Korábbi írásainkban további érdekességeket olvashat YUMI robotból, amikor robotkarmesterként vezényelt Andrea Bocellinek vagy amikor szemmozgással vezérelt sakkjátszámában volt partner.

 

Hirdetés

További cikkek a témában