Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Gépipar

IPAR NAPJAI – MACH-TECH 2019 Nagydíjas a FUJI DLFn (Dolfin) moduláris gyártóberendezés

Azt hihetnénk, hogy akkora változások 1 év alatt nem történnek ebben a szakmában… pedig a tavaly májusi Ipar Napjai óta számos újdonság jelent meg a gyártók és így az M+E Szerszámgép Kereskedelmi Kft. termékpalettáján is.

A teljesség igénye nélkül: a Brother két modellel is előrukkolt a tavalyi JIMTOF-on, a Hartford pedig bemutatta legújabb gépét az idei TIMTOS-on, de hamarosan érkezik az új vezérlős Mitsubishi tömbszikraforgácsoló is. Így évről évre érdemes kilátogatni ezekre a kiállításokra és természetesen az M+E standra is, ahol a kiállított 8 szerszámgép között igazi újdonságokat és érdekességeket is találhatnak.

Idén egy különlegességgel is készül a cég, mely megnyerte az IPAR NAPJAI – MACH-TECH 2019 Nagydíjat és Magyarországon a Mach-Techen debütál, ez a FUJI DLFn (Dolfin) moduláris gyártóberendezés. Ez a FUJI egyedi gépcsaládja, mely eszterga és maró modulokból felépített, nagyon rugalmas és rendkívül termelékeny gyártócella.

Ezeknél a DLFn multifunkciós gépeknél minden egység egyszerre forgácsol, burkolaton belüli adagolórendszerrel szállítja a munkadarabokat az egyes modulok között. Verhetetlen termelékenysége mellett nagyon kicsi helyigénye egyedülállóvá teszi a tömeggyártásban!

A FUJI még a CSD300 ikerfrontorsós eszterga rendszerrel képviselteti magát, melynek óriási előnye, hogy teljesen automatikus adagolórendszerrel rendelkezik, így a munkadarabok tárolórendszerbe rakodása után automatizálható az adagolás, a megmunkálás, az anyagmozgatás, a munkatérből való eltávolítás és opcionálisan a méretellenőrzés is!

A CSD sorozat gépeiből, mint modulegységből, gép-rendszer építhető ki, melyek között automatikus munkadarab-továbbítás valósítható meg! A moduláris kialakítása révén számos elrendezés lehetséges!

Szintén először Magyarországon a sokak által várt, tavaly a JIMTOF-on bemutatott Brother Speedio R650X2 palettacserélős függőleges gyors megmunkálóközpont. Ezt a régi TC-32BNQT modell utódjának szánják. A megszokott változatlan paraméterek mellett a legfőbb újdonságok: a beépített karos szerszámcserélős 40-es szerszámtár, a megnövelt Z löket (435 mm), és a 70 bar-os orsón keresztüli hűtés.

Brother Speedio R650X2 megmunkálóközpont

Maga a Brother is készített egy összehasonlító táblázatot, melyben az új modellt a TC-32BNQT-vel és a jól ismert Brother R650X1-gyel veti össze, és amit kidomborít ebben: a Z tengely megnövelt löketét (450 mm szemben az X1-es 305 és a TC-32-es 415 mm-ével) és a megnövelt szerszám hosszat: 250 mm, míg a másik két modellnél 200 mm, valamint a maximális szerszám súly is 4 kg-ra nőtt (az eddig 3 és 3,5 kg-val szemben). A TC-32BNQT-ben már jól bevált, kedvelt, továbbfejlesztett dupla karos megoldású szerszámcserélő és a 40-es szerszámtár pedig átvételre került ebbe az új modellbe!

Emellett a standunkon megjelenik a kis helyigényű, kompakt Brother Speedio M140X2 függőleges 5 irányú esztergáló funkciós CNC megmunkálóközpont.

A Hartfordnak, ami Tajvan legnagyobb CNC megmunkálóközpont exportőrének a márkája, mondhatni a világ egyik vezető gyártója ezen a téren, idén egy szimultán 5 tengelyes függőleges CNC megmunkálóközpontja: egy 5A-65E modell kerül kiállításra.

Hartford 5A65E megmunkálóközpont

A Mitsubishi 2 géppel is képviselteti magát: az egyik az MV2400S NewGen huzalos szikraforgácsoló az új, Ipar 4.0 elvárásaihoz igazodó D-Cubes vezérlővel, melynek segítségével minden lényeges műveleti státusz és az üzemeltetési ciklus előhívható egy érintésre – és szükség esetén kiolvasható. A gép hálózati kapcsolattal rendelkezik, USB, FTP, DNC és nyitott adat interfésszel, valamint összekapcsolható meglévő termelés irányító és analizáló rendszerekkel! Összhangban az Ipar 4.0 előrelátható jövőbeli igényeivel, bőséges feldolgozható adat elérhető ezekkel a gépekkel, biztosítva az átláthatóságot a gyártási folyamat során.

Mitsubishi MV2400R Connect szikraforgácsoló

Az újonnan tervezett „Job Planner” munka ütemező lehetővé teszi, hogy egyszerűen előre vegyük a sürgős munkákat, automatikusan elmentve a félbeszakított munka paramétereit, így az később folytatható azonnal a félbeszakítási ponttól!

A másik Mitsubishi EDM modell pedig az EA-12S tömbös precíziós szikraforgácsoló, mely hamarosan elérhető az előzőekben bemutatott vezérlővel.

A ROMI C510 vegyesüzemű esztergát már sokan ismerik és kedvelik Magyarországon kedvező ár-érték aránya miatt, mely révén költséghatékony megoldást nyújt egyedi és kis sorozatok gyártására.

A szerszámgépek mellett Filtermist egységeket, többek közt egy az olajköd-elszívást demonstráló egységet is bemutatunk, illetve egyéb kiegészítő termékekkel is találkozhatnak a Látogatók.

Mindenkit szeretettel, bemutatókkal, válaszokkal várunk a Mach-Techen az „A” pavilon 211A standon!

www.eszterga.hu

Hirdetés

További cikkek a témában