Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Gépipar

Toolex – A mélyfúró rendszerek specialistája

A Toolex Fémfeldolgozó Kft. 1993-ban alakult kisvállalkozásként. Jelenlegi profilja a mélyfúró rendszerek, mélyfúró szerszámok gyártása, értékesítése és az ehhez kapcsolódó technikai és szakmai szolgáltatások nyújtása.

-tudjuk meg Johann Franz Wittmanntól, a Toolex Kft. ügyvezetőjétől, aki beszélgetésünket így folytatta:

“Alakulásunk óta gyártjuk, fejlesztjük és értékesítjük az innovatív mélyfúró szerszámokat és cserélhető lapkás mélyfúró rendszereket.”

MM: A mélyfúró rendszereken belül mik a specialitásaik?

JFW.: Fő tevékenységünk a belső hűtéssel rendelkező mélyfúró rendszerek és szerszámok – Ø0,5mm-től egészen Ø1000mm-ig – gyártása. Magyarországon a Toolex név 1993 óta, immár 29 éve összefonódott a mélyfúrás technikájával. Cégünk a mélyfúrás területén négy alapterülethez kínálja standard és egyedi szerszámait:

  • egyélű technika
  • kétélű technika
  • BTA (STS) rendszer
  • Ejektor rendszer

Illetve e termékek kiegészítőit.

MM: Melyek legnépszerűbb termékeik, szolgáltatásaik?

JFW.: Legnagyobb mennyiségben egy- és kétélű mélyfúró szerszámokat gyártunk. Igazodva partnereink igényeihez, forgásszimmetrikus munkadarabok bérfúrása is szerepel a szolgáltatásaink között. Jelenleg termelésünk közel 80%-a exportra készül, de a magyarországi piacon is egyre nagyobb kereslet és igény van termékeink, szolgáltatásaink iránt.

A Toolex Kft. vállalta a németországi telephelyű botek GmbH képviseletét és termékeinek forgalmazását, aki évtizedek óta világviszonylatban az első 3 között van a mélyfúrás területén.

A több éves tapasztalatunk a mélyfúrási technológia területén segít abban, hogy vevőink egyre növekvő igényeit és elvárásait kielégítsük.

MM: A cég hátteréről is mondana néhány szót?

JFW.: A cég központja és gyártó üzeme Nagyszénáson található, ahol jelenleg 198 fő dolgozót alkalmazunk. Cégünk 15 fős alapítása óta a dolgozói létszámunk folyamatosan növekedett, így településünkön ma már a legnagyobb foglalkoztatóvá váltunk.

A cég hírnevének, pozíciójának megtartásához és erősítéséhez hozzátartozik a minőségirányítási rendszer használata és fejlesztése is. A Toolex Kft. minden olyan eszközt felhasznál a cég működésének fenntartására és fejlesztésére, amely hosszú távon biztosítja az eredményes működést.

A botek-ről
A Toolex által képviselt botek GmbH egy nemzetközileg hatékony, mélyfúrószerszám-előállító és szolgáltató cég, közel 500 munkavállalóval világszerte. A botek története a Stuttgart közelében lévő Riederich városkában, kizárólag forrasztott egyélű fúrószerszámok gyártásával és fejlesztésével indult. Céljuk furatot ugyanazzal a minőséggel, éltartammal, valamint szerszámcsere nélkül és egy megmunkálással elkészíteni. A termékpaletta ma már magába foglalja a belső hűtésű egyélű fúrószerszámok, valamint az összes mélyfúrórendszert, átmérő Ø 0,5–Ø 1000 mm tartományban. A botek iránymutató technológiája, a mélyfúró szerszámok specializációja, valamint a gyártási folyamatok fejlesztése, ma már a második generációként sikeresen működik.

Elérhetőségek:
Toolex Fémfeldolgozó Kft.
5931 Nagyszénás,
Mátyás király u. 8.
Tel.: +36-68-511-400
E-mail: info@toolex.hu

www.toolex.hu

Hirdetés

További cikkek a témában