Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Automatizálás

A Beckhoff a Hannover Messe szakkiállításon

A PC-alapú automatizálás teljes skálája testközelből

A Beckhoff Automation a 2019-es Hannover Messe szakkiállításon a PC- és EtherCAT-alapú vezérléstechnika intelligens automatizálásban betöltött szerepét szemléltette. A vásáron a legújabb innovációkat, valamint a forradalmi jelentőségű fejlesztéseket mutatta be: a szabadon lebegő mozgatókat tartalmazó XPlanar szállítórendszertől kezdve, az 1 Gbit/s adatátviteli sebességű EtherCAT G rendszeren keresztül egészen az új, kisméretű, optimalizált ár/érték arányú CX7000 típusú vezérlőig bezárólag. Az „Integrált ipar – Ipari intelligencia” mottójú rendezvény célja az volt, hogy rávilágítson a mesterséges intelligencia gyártási folyamatokban betöltött szerepére. A Beckhoff által kiállított példaértékű alkalmazások révén a látogatók közvetlenül is átélhették a gépi tanulás nyújtotta lehetőségeket.

XPlanar: légiesen könnyed mozgatás

A Beckhoff XPlanar rendszere a géptervezés új távlatait nyitja meg. A rendszer tetszőleges elrendezésű lapok fölött szabadon lebegő, sík mozgatóegységekből épül fel, amelyek maximálisan rugalmas, pontos és dinamikus pozicionálást tesznek lehetővé. Segítségükkel rendkívül flexibilis és egyszerű gép-, illetve üzemtervezés valósítható meg.

EtherCAT G: 1 Gb/s az új sebességszint

Az EtherCAT technológiát új sebességszintre emelő EtherCAT G rendszerkiegészítés Gigabit Ethernet sebességet biztosít nagy adatmennyiségekkel dolgozó alkalmazásokhoz. Ez a legújabb bővítés kompatibilis a világszerte használt 100 Mbit/s sebességű EtherCAT-technológiával, és ugyanazt a megszokott egyszerű kezelhetőséget nyújtja. Ezenfelül az új, EtherCAT G rendszerű ágvezérlő lehetővé teszi párhuzamos hálózatszegmensek hatékony üzemeltetését is.

CX7000 beágyazott PC: új alapszintű gép 400 MHz-es processzorral

A CX7000 típusú beágyazott PC a kompakt vezérlők világába is behozza a TwinCAT 3 szoftverkörnyezet által nyújtott kényelmi funkciókat és hatékonyságot, tovább fokozva a Beckhoff PC-alapú vezérléstechnikájának skálázhatóságát, széles választékot kínálva a rendkívül kisméretű PLC-k képességeitől a sokmagos ipari PC-kig terjedően. A korszerű 400 MHz-es processzorral és beépített, konfigurálható be/kimenetekkel rendelkező beágyazott PC-t optimális ár-érték arány jellemzi.

Tökéletesen integrált, nyílt és valós idejű gépi tanulás vezérlőrendszerekhez

A Beckhoff a TwinCAT 3 automatizálási szoftverbe tökéletesen integrált gépi tanulási (ML – Machine Learning) megoldást kínál, amely a nyílt és jól ismert PC‑alapú vezérlés előnyeit aknázza ki ezen a területen. Ezenfelül valós időben támogatja a gépi tanulást, így kezelni tudja a legkifinomultabb feladatokat, például a mozgásvezérlést is. A géptervezők és -gyártók ezekre az optimális alapot nyújtó tulajdonságokra építve magasabb szintre fejleszthetik rendszereiket – például megoldásleíró karbantartással, önoptimalizáló folyamatokkal és a folyamatok rendellenességeinek automatikus észlelésével.

Vezérlőszekrények nélküli, következetes decentralizáció révén megvalósított hajtástechnika

Az AMP8000 típusú elosztott szervohajtásrendszer segítségével ideális a moduláris felépítésű gépek megvalósítása. A magas védettségi besorolású, új AMP8620 típusú tápellátó modulnak köszönhetően most már a teljes hajtásrendszer áthelyezhető közvetlenül a gépre, vagyis a következetes decentralizáció révén a hajtástechnika kialakításához már egyáltalán nincs szükség vezérlőszekrényre. Ez kifejezetten anyag-, hely- és költségtakarékos megoldás, ráadásul az összeszerelési munka is minimálisra csökkenthető.

További információk: www.beckhoff.hu/hannover-messe

Hirdetés

További cikkek a témában