Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Munkavédelem

Puma Safety – A munkavédelem nagymacskája

A PUMA mára a világ vezető márkájává nőtte ki magát a sportcipők gyártásának területén. Nevét hallva azonnal az ikonikus formavilágú futó- és futball cipők képe ugrik be, holott a német PUMA több mint 70 éves fennállása alatt óriási utat tett meg, egy sokak számára ismeretlen irányban is. Ennek köszönhetően a sportcipők gyártása mellett a munkavédelem felé is nyitva 1948-ban megszületett a márka egy különálló ága, a PUMA Safety is.

Munkavdelemplusz.hu PUMA Safety cipők

A PUMA Safety története

A kezdetek egy német testvérpár, Rudolf és Adolf Dassler nevéhez köthetők, akik a 20-as években cipész édesapjukhoz csatlakozva fogtak bele a cipőkészítésbe. Az egyik fivér, Adolf sport – és különösen az atlétika – iránti szeretete hívta életre az ötletet, hogy egy fürdőszobából átalakított műhelyben futócipők gyártásával kezdjenek el foglalkozni. Szerencsére a kereslet olyan hamar megnőtt a termékeik iránt, hogy a rohamos növekedést követően Adolf legnagyobb örömére cipőjüket nemsokára Jesse Owens lábán láthatták viszont az 1936-os berlini olimpián. Miután Owens négy aranyérmet zsebelhetett be, a sprint és atlétika hamar összeolvadt a Dassler fivérek nevével.

Ez után ütötte fel a fejét a testvérek közötti első ellentét, hiszen a sikertől felbuzdulva Adolf a sport irányába erősítette volna a márkát, míg Rudolf az utcai és munkavédelmi cipők felé bővítette volna a kínálatot. Így alakult, hogy hosszú évek testvérháborúja eredményeképp megszületett két különálló brand, az Adidas és a PUMA – ezzel egyidőben pedig a Safety márkavonal is életre kelt, habár a nevét csak később kapta – és Rudolf Dassler végre a munkavédelem számára is értékesíthetett. És milyen szerencse, hogy így alakult!

Munkavdelemplusz.hu PUMA Safety cipők

ISM és PUMA – innováció, a kényelem és design találkozása

Amikor két olyan márka társul egymással, akik nagyjából azonos időben történő fennállásuk óta verhetetlenek a saját fejlesztésükben, abból mindig csak valami fantasztikus sülhet ki. Így is történt, amikor a munkavédelmi felszerelések egyik legnagyobbja, az ISM és a PUMA közösen tervezték meg első cipőjüket 2002-ben. Azóta a Safety márka a kategóriájában leggyorsabban fejlődő márka lett, ami védőcipői mellett különböző, sport inspirálta védőruházatokkal foglalkozik.

Munkvédelmi cipőik között olyan technológiákkal találkozhatunk, mint a speciális szénszálas ESD talpbetét, amivel viselője teljes biztonságban érezheti magát elektromos készülékek szerelése közben. A FAP technológia hajlékony kerámiaszálas lábbelijével pedig

a hegyes tárgyaktól is megvédhetik taplukat. Sőt, mindezek mellett COA.TEX hajlékony, vízálló és lélegző membránja a beázás kényelmetlenségeitől is megkímél, ha épp extrém helyzet adódik.

Természetesen a PUMA mindezek mellett mindig nagy hangsúlyt fektetett a kényelemre és egészségre. Nem is engedhették volna meg maguknak, hogy sportolóiknak ne a legjobbat adják, amikor életük több mint felében extrém terhelésnek van kitéve lábuk. Ennek köszönhetően alakították ki azokat a kényelmi funkciókat cipőikben, amik nem csak a futás során nyújtanak könnyebbséget. A munkavédelem során is minimalizálni kell a terhelést, ezért védelmi cipőikben már olyan technológiák is helyet kapnak, mint az IQ.CELL sarokbetét, ami segít a rá érkező terhelésből energiát visszaszolgáltatni. Ezek további változatai, mint a duoCELL, idCELL vagy iCELL mind a sarok kényelméért és a megfelelő stabilizálásért felelnek olyan munkakörnyezetben, ahol erre fokozottan szükség van – így segíti a helyes tartás, valamint a gerinc és hát egészségének fenntartását. A legnagyobb igénybevétel esetén pedig a PUMA Safety munkavédelmi bakancsai bizonyulnak a legbiztonságosabb választásnak.

Munkavdelemplusz.hu PUMA Safety cipők

Mit nyújt mindezek mellett a PUMA Safety, amiért töretlen sikernek örvend még akkor is, amikor a design képes felülírni a funkcionalitás elsődlegességét? A márka a kezdetek óta arra törekszik, hogy cipői ne csak a védelmi és kényelmi elvárásoknak feleljenek meg, hanem viselői egy időtálló, ám formájában mégis mindig aktuális lábelit kaphassanak, amiben akkor is szívesen lápnek utcára, ha cipőjük éppen munkaporos. Ezt tükrözi a márka női termékvonalának, a Miss Safety-nek a megjelenése is, amivel végre a női vásárlók számára is kapható divatos védelmi cipő. Nem kérdés tehát, hogy a PUMA Safety a munkavédelemben is megadja mindenkinek, amire egy mai, modern munkakörnyezetben igényt tarthatunk: innováció, kényelem és design egy megbízható, hiteles brandtől.

Munkavdelemplusz.hu PUMA Safety cipők

További információ: munkavedelemplusz.hu

Hirdetés

További cikkek a témában