Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Gépipar

Hogy pontosak legyünk: RÖHM befogó készülékek a méréstechnikához

A kutatás-fejlesztéstől kezdődően a gyártási folyamatokon túl a méréstechnika a modern gyártás létfontosságú eleme.

Sok gyártócég és beszállító felismerte, hogy első osztályú munkadarab megfogásra van szükségük, ha versenyképesek akarnak maradni a mai világban – kifejezetten akkor, amikor a piac belép az Ipar 4.0 korába. Egyre többen közülük kifejezetten olyan megfogási megoldásokat keresnek, amik megfelelnek a szigorú méréstechnikai követelményeknek.

Hajtókaros-spiráltárcsás tokmányok a RÖHM-től

A németországi Sontheim-ben székelő Röhm GmbH már bizonyította magáról, hogy vezető szerepet tölt be az ipari megmunkálások, esztergálás, marás, fúrás és köszörülés területén.
Ezeken felül kifinomult és megbízható megoldásokat kínál a méréstechnika területén is. Ennek a területnek egyik legkedveltebb készüléke a KRF – hajtókaros tokmánycsalád, amely három-, és négypofás kivitelben is elérhető. A KRF tokmányok zökkenőmentesen használhatóak a modern mérőgépeken. A tokmányok nyitása-zárása kézzel történik. Mivel a mérések során a pozícionáláson van a hangsúly és nem a nagy erejű szorításon, ezért a rovátkolt felületű alsó gyűrű kézi elforgatása elég lehet a pontos megfogáshoz. Amennyiben mégis erősebb (maximum 4,5 kN) szorításra van szükség, a gyűrűt egy hajtókar segítségével lehet elforgatni. A hengeres illesztésnek és a köszörült pofáknak köszönhetően egyedülálló pontosságot biztosít a körkörösséget illetően.

Egyéb RÖHM termékek a méréstechnológiához

A RÖHM által gyártott, nagypontosságú köszörű és ellenőrző satui minden munkaterületen használhatóak, ahol követelmény a hibátlan pontosság, mint például a mérési feladatok. Az ötvözött szerszámacélból készült, precíziós köszörüléssel előállított satuk könnyű kezelhetőséget és univerzális felhasználást tesznek lehetővé. Továbbá a RÖHM fúrósatui szintén ideálisak munkadarab befogásra a komplex mérőgépeken.
Ezeken felül a RÖHM álló csúcsokat is tud ajánlani a munkadarabok ellentámasztásához. Az ügyfelek előszeretettel használják még az expanziós tüskéket is, különös tekintettel az MZE családra. Kiváló koncentrikusság, futáspontosság és ismétlési pontosság jellemzi ezeket az egyszerű készülékeket.

www.roehm.biz

Hirdetés

További cikkek a témában