Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Gépipar

Hogy pontosak legyünk: RÖHM befogó készülékek a méréstechnikához

A kutatás-fejlesztéstől kezdődően a gyártási folyamatokon túl a méréstechnika a modern gyártás létfontosságú eleme.

Sok gyártócég és beszállító felismerte, hogy első osztályú munkadarab megfogásra van szükségük, ha versenyképesek akarnak maradni a mai világban – kifejezetten akkor, amikor a piac belép az Ipar 4.0 korába. Egyre többen közülük kifejezetten olyan megfogási megoldásokat keresnek, amik megfelelnek a szigorú méréstechnikai követelményeknek.

Hajtókaros-spiráltárcsás tokmányok a RÖHM-től

A németországi Sontheim-ben székelő Röhm GmbH már bizonyította magáról, hogy vezető szerepet tölt be az ipari megmunkálások, esztergálás, marás, fúrás és köszörülés területén.
Ezeken felül kifinomult és megbízható megoldásokat kínál a méréstechnika területén is. Ennek a területnek egyik legkedveltebb készüléke a KRF – hajtókaros tokmánycsalád, amely három-, és négypofás kivitelben is elérhető. A KRF tokmányok zökkenőmentesen használhatóak a modern mérőgépeken. A tokmányok nyitása-zárása kézzel történik. Mivel a mérések során a pozícionáláson van a hangsúly és nem a nagy erejű szorításon, ezért a rovátkolt felületű alsó gyűrű kézi elforgatása elég lehet a pontos megfogáshoz. Amennyiben mégis erősebb (maximum 4,5 kN) szorításra van szükség, a gyűrűt egy hajtókar segítségével lehet elforgatni. A hengeres illesztésnek és a köszörült pofáknak köszönhetően egyedülálló pontosságot biztosít a körkörösséget illetően.

Egyéb RÖHM termékek a méréstechnológiához

A RÖHM által gyártott, nagypontosságú köszörű és ellenőrző satui minden munkaterületen használhatóak, ahol követelmény a hibátlan pontosság, mint például a mérési feladatok. Az ötvözött szerszámacélból készült, precíziós köszörüléssel előállított satuk könnyű kezelhetőséget és univerzális felhasználást tesznek lehetővé. Továbbá a RÖHM fúrósatui szintén ideálisak munkadarab befogásra a komplex mérőgépeken.
Ezeken felül a RÖHM álló csúcsokat is tud ajánlani a munkadarabok ellentámasztásához. Az ügyfelek előszeretettel használják még az expanziós tüskéket is, különös tekintettel az MZE családra. Kiváló koncentrikusság, futáspontosság és ismétlési pontosság jellemzi ezeket az egyszerű készülékeket.

www.roehm.biz

További cikkek a témában