Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Járműtechnika

VW elektromos platform Genfben

Genfben mutatta be a Volkswagen új elektromos platformját, melyet a gyártó nyílt felhasználásúvá tett, így nem csak Volkswagen készülhet rá.

A modern kori buggy karosszéria egyelőre nem egy következő modellt mutat a Volkswagennél, ezzel a tanulmánnyal mutatták be Genfben az új MEB, elektromos autókhoz készült moduláris platformot. A koncepció nagyon hasonló ahhoz, ami a ’60-as ’70-es években divat volt a klasszikus Bogárnál, vagyis a buggy építéshez.

A Bogár gördülő padlólemezét használva bárki építhetett rá könnyű üvegszálas karosszériát kedve szerint, az új MEB platform is ilyen lesz, a pikantériáját pedig az adja, hogy bármilyen vállalat, akár egészen kis sorozat gyártásához is felhasználhatja.

A moduláris elemek készen hagyják el a Volkswagen gyárát csak egy karosszériát kell rá tervezni. Ezzel jelentősen csökkenthető a villanyautók fejlesztési költsége, nem mellesleg kicsit hatékonyabban folyhat vissza a fejlesztésekbe fektetett összeg a Volkswagenhez.

Az új platformra egyébként már be is jelentkezett egy kisebb vállalat, a Genfben szintén kiállító e.Go Mobile AG. Az ancheni műhely már gyárt egy apró villanyautót, de az ehhez hasonló kis vállalatoknak hatalmas lehetőség lenne, ha egy kész platformot használhatnának, amire nagyobb, széles köröket érdekelhető típusokat fejleszthetnének.

forrás: autonavigator.hu

Hirdetés

További cikkek a témában