Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Logisztika

Jungheinrich innovációk a Logimaton

A Jungheinrich a stuttgarti LogiMAT 2019 kiállításon bejelentette a jövő raktári forradalmát. Az új ERC 216zi raklapemelő teljesen újragondolt koncepciójával szakít a jelenlegi konvenciókkal és nagyobb teljesítményt, biztonságot és hatékonyságot eredményez a raktárban.

Az újdonság ereje abban rejlik, hogy mindig képes meglepetést szerezni – nyilatkozta Christian Ehrlach, a Jungheinrich értékesítési és marketing igazgatója, majd így folytatta: „A LogiMAT 2019 kiállításon a látogatók ismét meggyőződhettek a Jungheinrich rendkívüli innovációs erejéről. Magasabb, erősebb, hatékonyabb, ezek az ismérvei a standunkon kiállított két újonnan bemutatott termékünknek. Az egyik az új 6-os sorozatú EFG elektromos targonca, amely nagyobb teherbírással rendelkezik, a másik az EKS 412s típusú vertikális komissiózó targonca, amellyel új magasságok is elérhetők a raktárban.

„A Jungheinrich küldetése, hogy ne csupán egy megoldást találjon a sok közül ügyfelei számára, hanem egyenesen a legjobbat”

– emelte ki Ehrlach.

Raklapemelő integrált lítiumion-akkumulátorral

Alig egy évvel azt követően, hogy a vállalat piacra lépett a teljesen integrált lítiumion-akkumulátoros ETV 216i típusú targoncával, a Jungheinrich a koncepciót most az elektromos gyalogkíséretű ERC 216zi típusra is átültette. A beépített lítiumion-akkumulátornak köszönhetően az ERC 216zi rendkívül kompakt és mozgékony. Eddig ezen típusú targoncáknál az akkumulátoredény az emelőoszlop mögött helyezkedett el, ezzel szemben az ERC 216zi típusnál az energiatároló rendszer középen került beépítésre a gépbe.  Az 1245 milliméteres L2 méretnek köszönhetően az ERC 216zi mintegy 170 milliméterrel rövidebb, mint más hasonló gépek és ezzel messze a legkompaktabb elektromos raklapemelő a piacon.

Kategóriájában az első

A kiállítás kiemelt újdonsága a Jungheinrich saját fejlesztésű STC darabáru felrakógépe. „Energiahatékonyság, térkihasználás és rugalmasság szempontjából az STC kiemelkedő teljesítményű, és a kisalkatrész-tárolásra jelenleg a piacon elérhető legjobb felrakógép.  Kategóriájában a rakodási teljesítmény terén semmilyen más gép nem tudja felvenni vele a versenyt” – mutatta be a gépet Erlach.

Nagy teljesítmény minden szinten

Számos új fejlesztés eredményeképpen az EKS 412s típusú komissiózó targonca szűk helyen is maximális teljesítményre képes: a leggyorsabban tud haladni és akár 14 méter magasságban képes a komissiózásra. Kiválóan alkalmazható magasraktárakban. A targonca a teljesítmény és az energiahatékonyság optimális kombinációja.  A takarékos szinkronmotorok használatával a Jungheinrich felére csökkentette a motor energiaveszteséget és növelte annak hatékonyságát.  Emellett az EKS tömege jelentősen csökkent az új konstrukciónak köszönhetően. Mindez több mint 10 százalékos energiamegtakarítást eredményez.

Nagyobb biztonság és hatékonyság

A Jungheinrich kiállításának másik fő témája a biztonság. A vállalat azt a célt tűzte ki, hogy termékeivel, megoldásaival és szakmai tanácsaival támogassa ügyfeleit a balesetek számának jelentős csökkentésében, és folyamatosan előtérbe helyezze a dolgozók, a raktár és az áru folyamatos biztonságát.  A raktári folyamatok összetettsége és növekvő dinamikája miatt kialakuló lehetséges veszélyhelyzetek elkerülésére a Jungheinrich kifejlesztette a zoneCONTROL asszisztensrendszert, amely felismeri a veszélyzónákat, figyelmeztető jelzéseket ad és ezekben a zónákban automatikusan korlátozza a menetsebességet. A Jungheinrich az új rendszert a LogiMAT kiállításon az erre a célra kialakított tesztszakaszon mutatta be egy ECE komissiózó targonca működésén.

További infók: www.jungheinrich.hu

Hirdetés

További cikkek a témában