Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Esemény

Plastics Knowledge Day 2019 Budapesten

Május 30-án Budapestre érkezik a német méréstechnikai gyártó, a GOM évek óta sikeres szakmai rendezvénysorozata, amely idén az optikai 3D méréstechnika műanyagipari alkalmazására fókuszál.

A világszerte több mint 40 országot érintő Plastics Knowledge Day szakmai, gyakorlatközpontú fórumot kínál a műanyagipari és méréstechnikai szakemberek számára

A technológia fejlődését, a termékekkel szemben támasztott követelmények és a piaci kereslet folyamatos változását a vállalatoknak gyártási, minőségbiztosítási folyamataikkal is követniük kell versenyképességük megőrzése érdekében. A hatékonyabb gyártást, az ipar 4.0 követelményeinek való megfelelést segítik immár több évtizede a GOM (Gesellschaft für Optische Messtechnik GmbH.) fejlesztései.

A GOM nemzetközi, ingyenes szakmai eseménysorozata évente változó tematika szerint, más-más gyártási folyamatot jár körül, idei témája a műanyagipar. A résztvevők megismerhetik, miként támogatja a precíz ipari 3D méréstechnika a teljes műanyagipari gyártási láncot, az alapanyagvizsgálattól a szerszámkészítésen át a sorozatgyártást kísérő ellenőrzésig és trendanalízisekig.

A budapesti Plastics Knowledge Day-en a német GOM központ képviselője és kizárólagos magyar partnerként az R-Design Studio Mérnök Iroda Kft. szakértői tartanak előadásokat. A gyártói szekció mellett az esemény főszereplői ezúttal is a felhasználók. Olyan ismert, Magyarországon működő vállalatok mutatják be saját esettanulmányaikat, tapasztalataikat, akik már évek óta eredményesen dolgoznak GOM mérőeszközökkel.

A nap során négyféle program várja majd a vendégeket. A klasszikus prezentációk bemutatják a 3D digitalizálás alkalmazási lehetőségeit a minőségügyben, de szó esik például az alkatrészek virtuális befogásáról is.

A „Knowledge Tracks” elnevezésű, gyakorlati felhasználásra fókuszáló előadásblokkokban többek között bemutatják a GD&T adatok kezelését, illetve azt is, hogyan lehet hatékonyabb a szerszámgyártás optikai mérőrendszerekkel. A mérőeszközök mellett a résztvevők az Expert Talks szekcióban ízelítőt kaphatnak a GOM szoftver funkcióiból, illetve megismerhetik a 3D optikai méréstechnika újdonságait is.

„A Plastics Knowledge Day célja, hogy közös platformot nyújtson a tervezőmérnökök, szerszámkészítő és műanyagipari szakemberek, valamint gyártási és minőségbiztosítási specialisták számára. Rendezvényünk a technológiával most ismerkedőknek és tapasztalt felhasználóknak egyaránt szól. Az előadások mellett minden évben fontosnak tartjuk, hogy alkalmat teremtsünk a személyes szakmai tapasztalatcserére, valamint a résztvevők felmerülő kérdéseikre is választ kapjanak.”

– mondta el Szász J. Márton, az R-Design Studio Kft. ügyvezetője.

Plastics Knowledge Day 2019

Időpont:

  1. május 30. (csütörtök)

Helyszín:

R-Design Studio Mérnök Iroda Kft., 1112 Budapest, Rétkerülő út 39.

További információk: www.gom.com/knowledge-day

Hirdetés

További cikkek a témában