Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Gépipar

Gyors élhajlítás az új TruBend Center 7030 segítségével

A új meghajtási koncepció megnöveli a termelékenységet, az opcionális kiegészítő segítségével a munkadarabok behelyezése és kivétele automatikusan történik, a szerszámcsere akár 70 százalékkal gyorsabb.

Az új TruBend Center 7030 akár 30 százalékkal gyorsabban végzi a munkadarabok hajlítását, mint elődje, a szerszámváltási ciklusai pedig akár 70 százalékkal rövidültek le. A TRUMPF első alkalommal azt is lehetővé tette, hogy a hajlítógéphez a munkadarabok behelyezését és kivételét lehetővé tevő munkaállomást csatlakoztassanak. Az olyan hajlítógépek, mint a TruBend Center 7030 különösen hasznosak olyan bonyolult alkatrészek gyártásában, amelyeket íves hajlítás, rövid oldalhosszúság vagy szűk profil jellemez. Amikor ilyen jellemzőkkel rendelkező alkatrészeket kell gyártani, ez a hajlítási technológia gyorsabb alternatívát kínál, mint az élhajlító gépek.

A TRUMPF erőfeszítéseinek középpontjában az állt, hogy a TruBend Center 7030 gyorsabb legyen, mint valaha. A mérnökök ezt azáltal érték el, hogy a gép meghajtását két részre bontották. A gépen nem csak egy központi hidraulikus henger található, hanem az új felépítésnek köszönhetően a bal és a jobb oldalon is van egy-egy henger. Ez megnöveli a tengely sebességeket, és ezáltal a gép termelékenységét. Az új, igény szerinti szervóhajtás energiatakarékos is, mert a motort csak akkor működteti, amikor a gépnek ténylegesen szüksége van rá.

Munkadarabok automatizált behelyezése és kivétele

Az üzemeltető a gép jobb oldalán különféle lemez munkadarabokat helyezhet egymásra. Az automatizált folyamatot egy szívókorong indítja. Felveszi a lemezt, és ezzel egy időben ellenőrzi, hogy véletlenül nem kettőt vett-e fel. A fogószerkezet a munkadarabot a kefés asztalra helyezi, és egy szabályozórúd gondoskodik a megfelelő igazításról. Ezt követően egy rakodókocsi a munkadarabot a megmunkálási területre mozgatja, és ezzel egy időben a legutóbb hajlított munkadarabot kiveszi a megmunkálási területről és egy futószalagra helyezi. A behelyezési és kivételi folyamat során a TruBend Center 7030 folyamatosan működik.

Gyorsabb szerszámcsere – alkatrészek programozása másodpercek alatt

A hajlítószerszámok cseréjét a ToolMaster végzi. A TRUMPF mérnökei a tengelysebesség növelése mellett olyan funkciót is megvalósítottak, amely több kisméretű szerszám egyidejű cseréjét teszi lehetővé. Ezek a fejlesztések a gép beállítási idejét akár 70 százalékkal csökkentik. Az új TruBend Center 7030 az offline TecZone Fold programozási megoldást is kínálja, amely lehetővé teszi az üzemeltetők számára, hogy több alkatrészt néhány egérkattintással programozzanak. A TecZone Fold segítségével a hajlítóprogram másodpercek alatt összeállítható, ugyanakkor az alkatrészek 3D-ben történő szimulációjára és az ütközésfigyelésre is lehetőség van.

További Információ: www.trumpf.com

Hirdetés

További cikkek a témában