Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Robotika

A KUKA útjára indítja robotsorozata új generációját

A KR Quantec optimalizált portfóliójának köszönhetően a vásárlók rövidebb szállítási idővel, maximális rugalmassággal és alacsonyabb teljes bekerülési költséggel (TCO) számolhatnak KUKA robotjaival.

A KUKA továbbfejlesztette és átalakította története eddigi legsikeresebb termékét, a KR QUANTEC robotcsaládot. Az új generáció januártól rendelhető, az első szállításokra a tervek szerint 2019 áprilisában kerül sor. A sorozatot egyebek mellett teljesítmény, költséghatékonyság és rugalmasság szempontjából optimalizálták, miközben továbbra is a legnagyobb hasznos terhelhetőségű és hatótávolságú portfóliót kínálja a piacon a nagy teherbírású kategóriában.

A KUKA legkeresettebb robotja még jobb lett, mint valaha volt. 2010-es piacra kerülése óta több mint 100 000 darab KR QUANTEC sorozatú robot kelt el. Ennek oka a nagyfokú megbízhatóság és a sokoldalú robot alkalmazási területeinek különlegesen széles skálája a versenytársakhoz viszonyítva. 120 – 300 kg-os terhelhetőségi kapacitásukkal a robotok szinte minden piaci szegmensben alkalmazhatóak – így az autóiparban, az öntödei iparágban és orvosi területen, valamint anyagfeldolgozási és –kezelési feladatokra.

„A KR QUANTEC sorozat átalakításához felhasználtuk az automatizálási iparban szerzett tapasztalatainkat. Az eredmény egy megbízható, sokoldalú és hatékony, minőségi megoldás a holnap gyártási kihívásaihoz. Az új KR QUANTEC generációval vásárlóink már ma gyártási tevékenységük jövőjébe fektethetnek be.”

– mondta Wolfgang Bildl, felelős termékmenedzser.

Növekvő rugalmasság, alacsonyabb költségek, rövidebb szállítási idők

A KR QUANTEC új generációját fejlesztések széles skálájával optimalizálták. A karcsúbb moduláris rendszernek köszönhetően például a szállítási idő jelentősen csökken. „Miközben javítottuk szállítási időinket, vásárlóinknak rugalmas, testre szabott robotokat kínálhatunk, amelyek hasznos befektetést jelentenek. Ennek oka nagyrészt a terhelési kapacitás növelésének lehetősége, a speciális célokra szánt variánsokon keresztül lehetséges változtathatóság és az olyan technikai optimalizálások, mint a lerövidített megállási távolságok vagy az optimalizált működési tartomány.” – nyilatkozta Wolfgang Bildl.

A megújított dizájn alacsonyabb TCO-t eredményez, mivel a korábbi karbantartási feladatok egy részét kiiktattuk. A KR QUANTEC üzemeltetése is egyszerűbb lesz: a leállási időket és karbantartási követelményeket minimálisra mérsékeltük az új kábel- és áramellátó rendszer koncepciójával, valamint az alkatrészek számának csökkentésével (kulcsszó: optimalizált moduláris rendszer). A mechanika főbb alkatrészeinek száma 50%-kal csökkent az előző modellhez képest. Az új KR QUANTEC tehát még jobb elérhetőséget, rendelkezésre állást és gyorsabb üzembe helyezést kínál.

Szoftver kiegészítők: Új mozgásmódok az ideális folyamatminőséghez

A világ első ipari robotjaként a KR QUANTEC sorozat digitális plug-in mozgatási üzemmódokkal rendelkezik. Itt olyan digitális mozgatási üzemmódokról van szó, amely a robotfolyamatokat specifikus alkalmazási esetekre optimalizálja. Így például a „Path Mode” igen precíz pályamozgást tesz lehetővé. A „Dynamic Mode” pedig megnöveli a sebességet és ezzel lecsökkenti a ciklusidőt a gyártósorok szűk keresztmetszeteinél.

A mozgásmódok dinamikusan vezérlik a robot mozgását és megnövelik a tulajdonságaikat, ideális folyamatminőséget biztosítva. Az első mozgásmódok várhatóan 2019 második felében válnak elérhetővé, és egyszerűen betölthetők lesznek a robot vezérlőjén keresztül.

További információk: https://www.kuka.com/hu-hu

Hirdetés

További cikkek a témában