Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Gépipar

DELTA – TECH Mérnöki Iroda Kft K+F+I projektjének megvalósítása

2016. év elején indult és 2018. évben zárult a DELTA-TECH Mérnöki Iroda Kft. K+F+I projektje.

Sikeres pályázat révén a Széchenyi 2020 program keretében 252,08 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatásban részesült „Az iparban használatos, emberi szem és érzékelés által történő ellenőrzési feladatok támogatására alkalmas automatizált, intelligens, vizuális visszacsatolású komplex technológiai rendszerek kutatása és prototípus termékek előállítása” című projektjük, mely győri, valamint balassagyarmati helyszíneken került megvalósításra.

A DELTA-TECH Mérnöki Iroda Kft. 1995-ben alakult Balassagyarmaton, azóta foglalkozik egyedi igények alapján, saját tervezésű célgépek, gyártó és szerelősorok, csomagolósorok, szállítópálya rendszerek és megmunkáló berendezések tervezésével és kivitelezésével. A profilja kiterjed az automatizálás, robottechnológia, valamint a rendszerintegrálás területeire, továbbá PC és IT szolgáltatásokat is nyújt vevői számára.

A vállalkozás ötvözi a világszínvonalú szakmai tudást a magyar kreativitással, így az eddig legyártott gépeknek és innovatív elképzeléseknek köszönhetően vevői között tudhat olyan multinacionális cégeket, mint az Audi, Bosch, Continental, Johnson Electric, Kienle-Spiess, Mahle, Opel, Suzuki, Valeo és a ZF, akik elsősorban az autó és az elektronikai iparból kerülnek ki, de a cég képviseli magát a műanyag- és fémfeldolgozó iparban, az energetikai iparban és a vegyiparban is. Gépsoraik már Európán kívül Oroszországban, Mexikóban, Kínában és Brazíliában is működnek.

A DELTA – TECH Mérnöki Iroda Kft., egyebek mellett, a paksi atomerőmű részére 2003 óta végez folyamatos fejlesztést egy speciális motorszelepvezérlő blokkon, valamint az utóbbi években nagy hangsúlyt fektet a gyártásközi ellenőrzés-technológiák továbbfejlesztésére. Ezen az úton haladva a cég 2016-ban, a GINOP 2.1.1-15-2015-00501 azonosító számon nyilvántartott, „Az iparban használatos, emberi szem és érzékelés által történő ellenőrzési feladatok támogatására alkalmas automatizált, intelligens, vizuális visszacsatolású komplex technológiai rendszerek kutatása és prototípus termékek előállítása” című pályázat keretében 711,83 millió Ft összköltségvetésű projekt megvalósításához el is nyert 252,08 millió Ft vissza nem térítendő támogatási összeget. E projekt keretein belül került sor a győri kutatás-fejlesztési központ megépítésére.

A K+F+I pályázat keretében az alábbi tevékenységek kerültek megvalósításra: fényességmérő rendszer kiegészítése; alumínium blokkra is használható lunker kereső (Parabola) fény kifejlesztése; hengerfurat szkennelő; képfeldolgozó program és retusáló szoftver fejlesztése; ipari kutató fejlesztő állomás megtervezése, megépítése és üzembe helyezése; Lunker Detektor kísérleti fejlesztés ipari tesztek és termék portfólió; reklám dokumentáció és üzleti stratégia kidolgozása; lézer felület szkennelő rendszer; szkennelt 3D térbeli lézer adatokat feldolgozóegység elkészítése. A projekt megvalósulási ideje 2016.04.01-2018.03.31. között volt, és 7 új munkahelyet teremtett.

További információ kérhető:

Tóth István, cégvezető

Telefon: 06 20 391 3061

Email: istvan.toth@deltatech.hu

Hirdetés

További cikkek a témában