Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Automatizálás

Rugalmas Ethernet kábelek a színtéren

Új CAT5e és CAT6 kábelek energialáncba való használatra, megnövelt élettartammal és amerikai piaci jóváhagyással.

A CAT5e és a CAT6 kábel az Ipar 4.0 automatizálásban való bevezetéséhez elengedhetetlen. Az igus az energialáncokban való használathoz továbbfejlesztette két, kifejezetten rugalmas Ethernet kábelét, a CFBUS.045 és a CFBUS.049 típust. Az új CAT5e és CAT6 kábel 600 voltos változata az észak-amerikai piacra bővített UL-jóváhagyással rendelkezik. A kábeleket az igus saját laborjában több mint 76 millió elmozdulás során behatóan tesztelték, és 1 méteres hossztól már készletről kaphatók.

A jövő digitalizált gyárának megvalósításához fontos lépés az ipari Ethernet kiépítése. Több tanulmány is rámutatott, hogy a terepi buszkábelek világában nem történik változás, ugyanakkor az Ethernet kábeles megoldások száma immáron kétszámjegyű növekedést produkál. Azt viszont sokan elfelejtik, hogy míg a mezőbuszos rendszereket kifejezetten a mostoha ipari körülményekre tervezték, az Ethernet rendszerek az iroda és a kiszolgáló közötti tiszta és biztonságos feltételek közötti használatra szolgálnak.

Az ipari környezetben viszont most már szükség van az alkatrészek közötti biztonságos és tartós kapcsolatra. Az igus az első gyártó, amely a CFBUS.045 (CAT5e) és CFBUS.049 (CAT6) kábellel kifejezetten az energialáncokban használható termékcsaládot jelentetett meg a piacon ebben a kategóriában. 9,5xd hajlítási sugarukkal és az igus belső tesztjei során 76 milliónál is több elmozdulással ezek a kábelek már minden kétséget kizáróan bizonyították kimagasló élettartamukat.

A kábelek kiváló minőségű anyagának, valamint a 90 százalékos fedettséget biztosító fonott árnyékolásnak, illetve az ebből eredő elektromágneses kompatibilitásnak köszönhetően az igus most már készletről tudja ajánlani a 600 voltos rendszerekhez adott UL-tanúsítvánnyal ellátott új kábeleket. Így tehát ezek az Ethernet kábelek biztonságosan használhatók a hajtástechnikai kábelekkel együtt.

Ethernet kábelek 36 hónapos garanciával az amerikai piacra

Az igus több mint 1300 kábeltípusával a világ legszélesebb energialánckábel-választékát kínálja nemzetközi tanúsítványokkal, így például az UL jóváhagyásával. A motion plastics megoldások és mozgó kábelek szakértője már több mint 25 éve gyárt UL-jóváhagyással rendelkező chainflex kábeleket különféle gépészeti és gyártási területekre. Az exportálással foglalkozó cégeknek ez jelentősen megkönnyíti a belépést az USA piacaira, mert az UL (Underwriters Laboratories) az Egyesült Államok leginkább ismert és legszéleskörűbben elfogadott tanúsító szervezete.

Rendszeres időközönként ad ki szabványokat, és tanúsít különféle termékeket, többek között például az igus kábeleit is. Ha egy kábel teszttanúsítvánnyal rendelkezik, vámoltatása és üzembe helyezése gyors és zökkenőmentes. Az összes chainflex kábel 2750 m2 alapterületű saját laborban végzett tesztelésének köszönhetően az igus a világon az egyetlen gyártó, amely valamennyi kábelére 36 hónapos garanciát kínál, ideértve természetesen az új CAT5e és CAT6 Ethernet kábeleket is.

További információk: www.igus.hu

Hirdetés

További cikkek a témában