Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Gépipar

Turnkey 5-tengelyes automatizáció a változatos kis szériás gyártáshoz

A Yamazaki Mazak VARIAXIS i-300 AWC (Automata Munkadarab Cserélő) egy kompakt szimultán 5-tengelyes automatizációs cella speciálisan a gyakran változó, kis szériás gyártás igényeire szabva, így ideális választás az orvosi műszer gyártás vagy űrtechnikai szektorok számára.

A kompakt, de magasan felszerelt automatizációs rendszer a Mazak sok éves gyártási tapasztalatának eredménye, úgyanúgy mint a már korábban kifejlesztett FMS (Rugalmas Gyártórendszer) és Palletech kínálat.

A gép nagy pontosságú gantry-állvány szerkezetű és integrált automatizációs rendszerrel van ellátva, valamint teljesen felszerelt forgó-billenő asztallal, amin egy HSK-100-as – 5-tengelyes alkalmazásokhoz ideális Ø350mm x 315mm-ig – munkadarab tartó illesztőegység kap helyet.

Az i-300 AWC alap esetben 12,000 rpm fordulatszámú főorsóval van felszerelve, továbbá három – akár 30,000 rpm fordulatszámú – opcionális orsóval is elérhető, ezáltal ideális az anyagminőségek széles palettájához.

A szerszámgép többszintű Automata Munkadarab Cserélő Rendszerrel van ellátva. Ez lehetővé teszi a kezelő nélküli működést 32 munkadarab tartós kapacitásával (maximális munkadarab súly a tartóval együtt 65 kg), de 40 db tartó variációban is elérhető. Hogy tovább egyszerűsítse a megmunkálási kapacitást, a gép 505 szerszámhelyig bővíthető szerszámtárral van felszerelve.

A gép ergonómiai kialakítását különös körültekintéssel tervezték, hogy az oldal-betöltős kialakítás zavartalan első oldali hozzáférést biztosítson az operátornak. Ennek megfelelően a megmunkáló központ kategóriájában a legkisebb alapterülettel rendelkezik, így szerencsés választás lehet olyan ügyfeleink számára, akik kis méretű, mégis bonyolult munkadarabok automatizált 5-tengelyes gyártását szeretnék megvalósítani, viszont csak behatárolt műhelyterülettel rendelkeznek.

Hogy a gyártók tovább csökkenthessék megmunkálás közbeni leállási idejüket, az AWC szoftver alkalmazás – a SmoothX vezérlésbe integrálva – képes gondoskodni az ütemezésről és ellenőrzi a szerszámok és programok állapotát. Így a gyártók egy kezelőhelyről vezérelhetik a gépet és az automatizációs rendszert is, ami ERP rendszerbe integrálással tovább fejleszthető. Viszont a SMOOTH CNC megkönnyíti az ultragyors adatátadást a műhely és a mérnöki iroda között, így segítve a gyártókat, hogy az automatizált cellás gyártásról Ipar 4.0 elvei szerint összekapcsolt gyártásra térhessenek át.

 

Ha többet szeretne tudni a VARIAXIS i-300 AWC-ről vagy a Mazak szélesebb automatizációs kínálatáról, látogasson el a www.mazakeu.hu oldalra.

További cikkek a témában