Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Logisztika

Digitalizáció a logisztikában

A digitális forradalom és az Ipar 4.0 előretörése következtében korunkban a logisztika terén is elengedhetetlenné váltak olyan funkciók, melyek megkönnyítik és transzparenssé teszik az ellátási lánc folyamatait.

A Dachser 18 országban jelen lévő, globális rendszerén keresztül egyesíti a légi és a tengeri szállítmányokat, és a vállalat szárazföldi és raktározási tevékenységéhez is csatlakozik. Néhány applikációval a logisztika gyerekjáték lehet bárki számára. A vállalat webalapú eszközei világszerte közvetlenül kötik össze az ügyfeleket a szolgáltatásokkal, akár szállítási, akár raktározási rendszert kívánnak elérni.

Shipmentcontrol

Bármikor, bárhonnan követhetjük szállítmányunk helyzetét online, akár a legkisebb csomagegységig. A szállítási információk és minden a szállítással kapcsolatos elektronikus adat GPRS-en keresztül, perceken belül érkezik a központi rendszerbe, egyenesen a sofőr kézi számítógépéről. Emellett az alkalmazással hozzáférünk a Dachser digitális archívumához is, mely tárolja az összes szállítással kapcsolatos fotódokumentációt. Trackinget ajánl nem csupán a disztribúciós logisztika, de a beszerzési logisztika terén is – egy kattintással válthatunk a nézetek között.

Warehousecontrol

Ezzel az alkalmazással a raktári folyamatokra is rálátunk – a folyamatokat az utolsó részletekig nyomon követhetjük. A betárolás, a készletek azonnal elérhetők. A teljes szállítási folyamatot is felügyelhetjük, hiszen az alkalmazás összekapcsolható a Shipmentcontrol applikációval.

Invoicecenter

Az online számlamenedzser segítségével egy összesített számlán, egy oldalon láthatjuk az adott elszámolási időszak összesítéseit, valamint az adóelőleg-levonásokhoz szükséges adatokat is. Minden szállítással kapcsolatos részlet elérhető az Invoicecenterben, több formátumban.

Transportorder

A transportorder a szállítási megrendelések leadásában van segítségünkre. Az előre megadott beállításokkal, és az ügyfél saját rendszereiben az importfunkcióik megjelenítésével vagy elrejtésével időt takaríthat meg. Az alkalmazásban olyan vevőspecifikus funkciók, mint a veszélyes áruk információi is problémamentesen támogatottak.

dachser.com

Hirdetés

További cikkek a témában