Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Egyéb

Magyar fejlesztésű, Debrecenben gyártott Mercedes busz

Mercedes-Benz REFORM 501 LE néven magyar fejlesztésű, elővárosi autóbuszt mutatott be december 11-én az ITK Holding Zrt. leányvállalata, az Inter Traction Electrics Kft. Budapesten.

A 12 típusból álló termékcsalád újabb tagjának a leleplezése mellett bejelentették, hogy az ITK Holding Zrt. és annak leányvállalata bővítette együttműködését a Mercedes-Benz Transporter divíziójával is. Ennek alapján a cégcsoport elkezdi a Sprinter és a kishaszonjárművek alapjaira történő fejlesztéseket és azok gyártását, így a későbbiekben a kisebb járműkategóriákban is a hazai autóbuszgyártás meghatározó szereplője lesz.

A 12.490 milliméteres, 2 ajtós, alacsonypadló-belépésű (low entry) REFORM 501 LE elővárosi busz megfelel a legmagasabb környezetvédelmi és emissziós normáknak. Az autóbusz 260 kW maximális teljesítményű EURO6-os dízelmotorral és 6+1 fokozatú automataváltóval szerelt. Az alváz műszaki kialakítása tartalmazza a cég autóbuszain megszokott járműbiztonsági és menetstabilizációs rendszereket, valamint az ITK Csoport által fejlesztett távoli fedélzeti diagnosztikai és kontrolleszközöket, amelyek üzemelési, működési adatokat szolgáltatva teszik lehetővé a járművek távoli ellenőrzését.

Mercedes

Megújulás előtt áll a hazai autóbuszpiac, a következő években ugyanis jelentős számú új gépjárműnek kell megjelennie a közutakon ahhoz, hogy a buszállomány 14,11 év feletti átlagéletkora fiatalodjon. Ehhez nagymértékben hozzájárulhat az ITK Cégcsoport, mivel széleskörű együttműködést tudott kialakítani a Daimler Buses, valamint annak nemzetközi és hazai leányvállalataival, továbbá a kishaszonjárművek területén a Mercedes-Benz Transporter divíziójával.

„A Mercedes-Benz Hungária Kft. és az ITK Holding együttműködése jó példa arra, hogy miként tud hatékonyan együtt dolgozni egy világvállalat és egy magyar vállalkozás. A Mercedes-Benz Sprinter alváza és az ITK professzionális felépítménygyártói tevékenysége együtt egyedi, különleges piaci igényeket is maradéktalanul ki tud elégíteni. Hangsúlyozom, mindez Magyarországon eredményez hozzáadott értékteremtést” – mondta el Jörg Schmidt, a Mercedes-Benz Hungária Kft. ügyvezető igazgatója.

www.itkholding.hu

További cikkek a témában