Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Gépipar

Sandvik Coromant – Beszúrólapkák választékbővítése

A Sandvik Coromant a HRSA-anyagokban végzett tömítőlamella-megmunkálásra összpontosítva bővíti a népszerű CoroCut® 1-2 keményfém és CBN-hegyű beszúrólapka-választékát.

Az eredetileg 2 mm-es (0,079 col) szélességgel elérhető lapkák mellett a piaci igényekre reagálva a vállalat bevezetett egy 1,5 mm-es (0,059 col) lapkát, amely megbirkózik a kis tömítőlamellák jelentette kihívásokkal a repülőgépipari motortárcsákon és motorburkolatokon, így biztosítja az ügyfelek számára az extra helyet, amelyre szükségük van a robusztus megmunkáláshoz.

A kis sugarú zsebekkel és hornyokkal rendelkező tömítőlamellák gáztömítésként használatosak turbinák álló és forgó részei között. Az egyes lamellák fejlett HRSA-anyagok megmunkálásával készülnek, és rendkívüli hőmérséklet- és nyomáskülönbségeket kell elviselniük.

A CoroCut 1-2 beszúrószerszámok robusztus, nagy pontosságú megoldást kínálnak, amely egyenletes forgácskezelést és folyamatbiztonságot kínál – alapvető szempontok ezen kulcsfontosságú alakzatok megmunkálásakor. A CoroCut 1-2 új 1,5 mm (0,059 col) szélességű lapkája a kisebb tömítőlamella-alakzatok megmunkálásához, -RO geometriával három minőségben (GC1105, GC1125 és S05F) érhető el. A kipróbált geometria és minőségek jó forgácsképződést és biztonságos, megbízható megmunkálást kínálnak kiváló felületi minőséggel, a szabadalmaztatott CoroCut síninterfész pedig biztonságos rögzítést nyújt.

„Az egyes köszörült kerületű keményfém lapkák kiemelkedően éles élekkel rendelkeznek, és lehetővé teszik a szoros tűrések teljesítését”, mondta el Jenny Claus, a Sandvik Coromant leszúrási és beszúrási termékmenedzsere. „Így még kisebb sugarú profilok létrehozását teszik lehetővé megfelelő profilszélességgel.”

Fontos, hogy a CoroCut 1-2 lapkákkal a nem lineáris szerszámúttal végzett profilmegmunkálás (a süllyesztés helyett) optimalizált forgácskezelést és egyenletes forgácsolási kopást eredményez, és csökkenti a munkadarabban fellépő mechanikai feszültségeket, ami létfontosságú a repülőgépipari motoralkatrészek esetében. A nem lineáris szerszámpálya profilozás a lapka teljes első élvonalát használja, és folyamatosan változtatja az érintkezési pontot a lapka és a munkadarab között. Az előnyök szerteágazók, ideértve a fokozott termelékenységet, folyamatbiztonságot és a hosszabb éltartamot, valamint a kevesebb menetet. Minden új CoroCut 1-2 lapka kapható standard készletről elérhető tételként.

További újdonságot jelentenek a frissített CoroTurn® SL70 forgácsolófejek, amelyek megfelelők mindkét lapkaszélességhez, és a már meglévő moduláris választékot egészítik ki. Kialakításának köszönhetően megfelelők a jellemző profil- és zsebmegmunkálási alakzatokhoz sugárhajtóművekben, gázturbinatárcsákban, forgórészekben és tengelyekben; konfigurálható összeállítások alakíthatók ki a CoroTurn SL70 forgácsolófejekkel és a Coromant Capto® csatlakozóelemekkel. Alapfelszereltségként biztosított a nagy pontosságú hűtőközeg-hozzávezetés. Bár a CoroCut 1-2 beszúrószerszámok HRSA-anyagokhoz optimalizáltak, sikeresen alkalmazhatók rozsdamentes acélból és acélból készült munkadarabokban is.

www.sandvik.coromant.com/hu-hu/products/corocut_1-2

 

Hirdetés

További cikkek a témában