Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Robotika

OnRobot – Kobotok és kiegészítőik

A különböző robot-kiegészítők gyártásában a dán székhelyű OnRobot vezető szerepet tölt be.

Ezek az eszközök kompatibilisek a legtöbb piacon lévő robotkarral: ezek általában fogók (gripperek) és érzékelők (szenzorok), amelyek gyors telepítés után akár egy óra alatt üzembe helyezhetők. –tudtuk meg a cég budapesti bemutatóján.

A grippereket és szenzorokat használó iparágak között szerepel az építőipar, autógyártás, élelmiszeripar, logisztika, a gyógyszeripar és egészségügy –a felhasználási területek a termelési folyamat jellegzetességei alapján rugalmasan változtathatók. Az alkalmazásmódok közül a leggyakrabban a pick & place feladatok automatizálása fordul elő – akár csomagoláshoz, cégen belüli logisztikai-, szállítmányozási munkákra, vagy minőségellenőrzésre is tökéletes megoldást jelentenek.

Most a Universal Robots ingyenes Seminar in the box sorozatának részeként minden érdeklődő vállalkozás megismerkedhet az OnRobot end-of-arm tooling eszköztárával és azok előnyeivel is! Ezek a bemutatók olyan alkalmak, ahol nem csak a kollaboratív robotok új generációjának bemutatására kerül sor, de közvetlenül a gyártóktól kérdezhetnek a résztvevők. Az OnRobot disztribútorai emellett számos „open house” eseményt is tartanak, ahol a partnerek telephelyén, használat közben nyílik lehetőség megismerkedni a robot-kiegészítőkkel.

Kobot kiegészítő piac

Az együttműködő robotok piacán az elmúlt években robbanásszerű fejlődés figyelhető meg. A Nemzetközi Robotikai Szövetség (IFR) tavalyi évről készült riportja alapján a hazai robotizáció mértéke az előző évekhez képest több mint 240%-os növekedést mutat (a Magyarországon telepített ipari robotok darabszáma alapján). A kobotok és azok kiegészítői így egyre fontosabb szereplői lesznek a termeléssel foglalkozó iparágaknak – de vajon mik azok a funkciók, amelyek használata ideális cégünk produktivitásának növeléséhez?

A robotika világában az innováció már nem áttörést jelent, hanem mindennapos folyamattá vált – a gyorsan változó technológiai körülményekhez pedig minden gyártással foglalkozó cégnek alkalmazkodnia kell, ha meg akarja tartani versenyképességét. Az együttműködő robotok (kobotok) éppen ebben jelentenek állandó segítséget – ha pedig a felhasználás lehetőségeit tekintjük, a kobotok felszerelése különböző robot-kiegészítőkkel szinte minden feladatra kiterjedő automatizálást hozhat magával. Az együttműködő robotok és azok kiegészítői a gyártási és szállítmányozási folyamatok legszélesebb skáláján használhatók, hiszen biztonságosabbá, hatékonyabbá és olcsóbbá teszik a munkafolyamatokat. A kobotok az emberekkel közösen dolgozva folyamatos minőséget és termelési növekedést eredményeznek.

Robot-kiegészítők (end-of-arm tooling) segítségével az együttműködő robotokkal való termelés gyorsabbá, pontosabbá és ezáltal hatékonyabbá válhat. A robot-kiegészítők további legnagyobb előnye, hogy nem fáradnak el, több órányi előre programozott munka után is ugyanolyan hatékonysággal és minőségben képesek elvégezni ugyanazt a feladatot, ami a humán erőforrás számára nehéz, veszélyes vagy egyszerűen túlzottan monoton és repetitív. Együttműködő robotokkal és kiegészítőivel elérhető, hogy a cég meglévő emberi munkaerő kapacitását magasabb presztízsű feladatokra használja, ezzel növelve a termelékenység mellett a kollégák motiváltságát is.

OnRobot

Az OnRobot-ról

Az OnRobot székhelye a dániai Odensében található, end-of-arm tooling hardver és szoftver technológiákat kínál, főként együttműködő robotokhoz (kobotokhoz). Az OnRobot a 2015-ben Bilge Jacob Christiansen és Ebbe Overgaard Fuglsang által alapított On Robot cégből alakult. Az OnRobot fogókat, érzékelőket és egyéb kobot felszereléseket integrál annak érdekében, hogy megkönnyítse a technológia alkalmazását olyan területeken, mint a csomagolás, minőség-ellenőrzés, anyagmozgatás, gépkezelés, összeszerelés és hegesztés. A vállalat tervei között szerepel az új technológiák vásárlása és fejlesztése, globális támogatással alátámasztva. Dániai központján kívül az OnRobot jelenleg Németországban, Kínában, az Egyesült Államokban, Malajziában és Magyarországon is rendelkezik értékesítési irodákkal.

www.onrobot.com

Hirdetés

További cikkek a témában